Λαρισαίος συλλέκτης θέλει να δημιουργήσει μουσείο για την ΑΕΛ! (ΦΩΤΟ)

1260

Συνέντευξη στην Φανή Γιαννιώτη

Η ιστορία της ΑΕΛ μέσα σε μία ντουλάπα! Ο Χρυσοβαλάντης Μπέσιος ξεκίνησε να συλλέγει υλικό της ΑΕΛ και ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα μουσείο για την ομάδα της Λάρισας! Φανέλες από περασμένες δεκαετίες που θυμίζουν τα ένδοξα χρόνια της ομάδας, μπάλες, εισητήρια και πολλά άλλα σε μια συλλογή που πραγματικά αρχίζει να έχει μοναδική αξία.

Δείτε τι είχε να μας πει αλλά και φωτογραφίες από το σπάνιο υλικό που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα.

Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα να συλλέγεις φανέλες και διάφορα αντικείμενα της ΑΕΛ;

Ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Πάντα μου άρεσε να φορώ φανέλες της ΑΕΛ και πάντα προσπαθούσα να βρω περισσότερες, αλλά μόνο για ιδία χρήση. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα προσπαθώ να συλλέξω εμφανίσεις για τη δημιουργία ενός μουσείου της ΑΕΛ. Η αρχή για όλο αυτό το εγχείρημα που “τρέχω” ξεκίνησε ουσιαστικά τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ήρθε στα χέρια μου μια φανέλα του Μπαρκάν μετά από ένα παιχνίδι ΑΕΛ Πανιώνιος… Αυτό ήταν!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πόσες έχεις στη συλλογή σου μέχρι σήμερα;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι εμφανίσεις της ΑΕΛ είναι πάνω από 100+ ωστόσο δεν συλλέγω μόνο φανέλες, αλλά και οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με την επίσημη ΑΕΛ.

Η συλλογή μου περιλαμβάνει ακόμη επίσημες μπάλες, εισιτήρια, λάβαρα, παπούτσια, δελτία ποδοσφαιριστών, match programs, ρουχισμό προπόνησης κ.α.

Είναι κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζεις και αγαπάς περισσότερο; Και αν ναι ποιό και γιατί;

Όλες οι φανέλες και γενικά όλα τα αντικείμενα που έχω συλλέξει μέχρι στιγμής έχουν την ίδια θέση στην καρδιά μου… Δεν μπορώ βέβαια να μην τονίσω ότι κάποιες εμφανίσεις είναι λίγο πιο ιδιαίτερες, κι αυτό έχει ένα κάνει με το γεγονός ότι είναι οι φανέλες των τίτλων της ΑΕΛ.

Δεν γίνεται να μην ξεχωρίσω τις φανέλες του πρωταθλήματος του 88 και των δύο κυπέλλων του 85 και του 2007. Σίγουρα επίσης η φανέλα Μπαρκάν είναι ιδιαίτερη, καθώς ήταν η αρχή της όλης προσπάθειας, όπως επίσης και κάποιες φανέλες της δεκαετίας του 80…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πως νιώθεις για την ΑΕΛ του σήμερα;

Για την ΑΕΛ του σήμερα η αλήθεια είναι ότι με στεναχωρεί αφάνταστα η όλη κατάσταση που επικρατεί και δεν εννοώ στο αγωνιστικό κομμάτι… Δυστυχώς βλέπω έναν εμφύλιο να μαίνεται και αυτό μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Δεν θα δώσω δίκιο ούτε άδικο σε καμία πλευρά, δεν θα το κρίνω εγώ αυτό, αλλά είναι κρίμα να μην είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά…  Αυτή είναι και η ευχή μου!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ποιο είναι το όνειρό σου για αυτή τη συλλογή;

Το όνειρό μου είναι να δημιουργηθεί ένα μουσείο για την ΑΕΛ. Απευθύνω κάλεσμα αν κάποιος ή κάποια έχει το οτιδήποτε από την ΑΕΛ και θέλει να αποτελέσει μέρος της ιστορίας του μουσείου που προσπαθώ να δημιουργήσω, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου είτε μέσω του προφίλ μου (Chrisobalantis Besios), είτε προσωπικά στο μαγαζί μου (Ηρώων Πολυτεχνείου 90 – Πυροσβεστικά είδη), είτε απλά να γίνει μέλος της ομάδας μου (ΑΕΛ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ)

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "FIGC LEGA NAZIONALE COPPA DELLE COPPE Settore 1 Fila 5 Posto 225 SAMPDORIA LARISSA 108 Cr 1r Lr Poltroncina you G0 viaggia 000638 1985/86 cr CONSERVARE PER CONTROLLO"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here