Υπόθεση Novartis: Τις επόμενες ημέρες η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών

267

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών η οποία καλείται να αποφασίσει αν η υπόθεση της Novartis θα περάσει στα χέρια εφέτη ανακριτή.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας με την παραγγελία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί την ανάθεση του συνόλου της έρευνας, σε όποιο δικονομικό στάδιο και εάν βρίσκεται, σε εφέτες ειδικούς ανακριτές, λόγω της σοβαρότητας της αλλά και για να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο εάν ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστεί η έρευνα θα αποφασιστεί στην προγραμματισμένη για τις 21 Νοεμβρίου Ολομέλεια Εφετών ή θα υπάρξει νεότερη σύγκληση.

Την ίδια ώρα, εισαγγελικές πηγές σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή ότι τον Μάιο του 2018 δέχτηκε πιέσεις από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων με αντάλλαγμα την ένταξη του σε καθεστώς προστασίας που φέρεται να προέβαλε στην προανακριτική της Βουλής, έλεγαν: «Ως κατηγορούμενος, ο κ. Φρουζής μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως δεν μπορούσε να γίνει τέτοια πρόταση στον κ. Φρουζή καθώς η δίωξη σε βάρος του είχε ασκηθεί από το Φεβρουάριο του 2018, οπότε του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Φρουζής έχει κληθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας για την Novartis τρεις φορές.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here