Υπόθεση Novartis: Αυλαία στην έρευνα του Αρείου Πάγου για τους εισαγγελείς Διαφθοράς

206

Αυλαία έπεσε στην έρευνα του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis και πλέον η δικογραφία περνά στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας όπου θα κριθεί η εξέλιξη της.

Μετά από πολύμηνη έρευνα οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβίβασαν τη δικογραφία που σχηματίστηκε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευ. Ιωαννίδη για τις δικές του ενέργειες. Έτσι, εκτιμάται πως η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την τύχη της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, οι δυο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν στον κ. Ιωαννίδη και το φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα, τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες στην υπόθεση Novartis  για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει σχετικά με τα συγκεκριμένα πρόσωπα ότι δεν έχει αρμοδιότητα η προανακριτική επιτροπή αλλά οι εισαγγελικές αρχές.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών θα μελετήσει τον φάκελο προκειμένου να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ενώ σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση θα πάρει το δρόμο για το αρχείο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here