Ξεκινούν σταδιακά οι πτήσεις διεθνών αερομεταφορέων

268

Με την εξυπηρέτηση εννέα διεθνών προορισμών, συμπεριλαμβανομένων πέντε ευρωπαϊκών, ξεκινάει η Emirates αυτή την εβδομάδα.

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου κηρύσσουν με επιφυλακτικότητα οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, καθώς, έπειτα από αρκετές εβδομάδες που βρίσκονταν σε λήθαργο, τα αεροσκάφη επιστρέφουν σε μικρές δόσεις στους αιθέρες. Μολονότι πολλές χώρες δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε άνοιγμα των συνόρων τους ή εξακολουθούν να διατηρούν κλειστές τις ξενοδοχειακές μονάδες, οι αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν επισήμως την επανέναρξη ορισμένων δρομολογίων, εξυπηρετώντας αρχικά κοντινούς προορισμούς και στη συνέχεια καλύπτοντας μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η Lufthansa έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την εκτέλεση πτήσεων, από τις αρχές Ιουνίου, προς περισσότερους από 100 προορισμούς εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Επιπλέον, ο γερμανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα επανεκκινήσουν οι πτήσεις προς βασικά αεροδρόμια της Ασίας, του Καναδά και των ΗΠΑ.

Βέβαια, η επανέναρξη των μεγάλων πτήσεων θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ε.Ε. για άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων στις 15 Ιουνίου. Στην περίπτωση που το σχέδιο της Lufthansa πραγματοποιηθεί, ο ενεργός στόλος της θα αποτελείται από 160 αεροσκάφη, ενώ αυτή τη στιγμή πετούν μόνον 80.

Αντιστοίχως, και η Swiss έθεσε ως καθοριστικό μήνα τον Ιούνιο, οπότε θα επανεκκινήσουν 180 πτήσεις από τη Ζυρίχη και τη Γενεύη προς 45 ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και ορισμένες πτήσεις προς τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αφρική.

Σύμφωνα με τον ελβετικό αερομεταφορέα, θα πρόκειται για επανέναρξη του 15%-20% των φυσιολογικών λειτουργιών της εταιρείας. Αντιθέτως, ο όμιλος AIG, που περιλαμβάνει την British Airways, την Iberia και τη Vueling, φάνηκε λιγότερο αισιόδοξος σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στον κλάδο της αεροπλοΐας. Ενδεικτικά, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γουίλι Γουόλς, δήλωσε πριν από μερικές ημέρες πως η ουσιώδης επανέναρξη των πτήσεων θα γίνει μόνο μετά τον Ιούλιο και θα εξαρτηθεί από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την εξυπηρέτηση εννέα διε-θνών προορισμών, συμπεριλαμβανομένων πέντε ευρωπαϊκών, θα ξεκινήσει η Emirates αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, παράλληλα με την επανέναρξη των πτήσεων, η Emirates τόνισε ότι θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος πριν από την επιβίβαση και βεβαίως θα είναι υποχρεωτική η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας και γαντιών κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η Wizz Air σκοπεύει να επαναφέρει περίπου το 30% των πτήσεων έως το τέλος του Μαΐου, ώστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου να έχει υπερδιπλασιάσει τα δρομολόγιά της. Η Ryanair, η οποία επίσης εκτελεί κατά κύριο λόγο σύντομες πτήσεις, πρόκειται να επαναφέρει περίπου το 40% των πτήσεων από τον Ιούλιο, ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προβλέπει ότι θα εκτελεί το 90% των προγραμματισμένων πτήσεων, δηλαδή περίπου 1.000 δρομολόγια κάθε μέρα.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here