Βρούτσης: «Μέχρι το 2022 δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμής σύνταξη»

364

Μέχρι το 2022 δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμής σύνταξη διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το προηγούμενο σύστημα απονομής ψηφιακών συντάξεων ήταν τιμωρητικό για τον πολίτη. «Ήταν ένα άθλιο σύστημα.

Ήρθε επιτέλους η αρχή του τέλους μιας παθογένειας δεκαετιών. Ήταν τιμωρητικό για έναν πολίτη που τελειώνει τον εργασιακό βίο να περιμένει έως και 3-4 χρόνια για να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6.

Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι μετά τη χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας στο e-efka.gov.gr, «όλες οι αιτήσεις πλέον και οι υποβολές αιτημάτων γίνονται ηλεκτρονικά. Δεν μπορεί κανείς να κάνει χειρόγραφα τα αιτήματα.

Ήδη βγαίνει σε δευτερόλεπτα η σύνταξη του 40% των νέων αιτημάτων. Αυτά αφορούν συντάξεις χηρείας και συντάξεις του ΟΓΑ. Δεν θα την πάρουν όμως, αλλά για δύο μήνες θα ελεγχθούν από μια ειδική ομάδα και στα μέσα Ιουνίου θα πατηθεί το κουμπί και θα δοθούν όλες οι αιτήσεις της περιόδου αυτής και από εκείνη τη στιγμή όλοι οι δικαιούχοι νέων αιτημάτων θα παίρνουν σύνταξη σε λίγα δευτερόλεπτα».

Τέλος, αναφορικά με την παράταση των μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ο υπουργός είπε ότι «η χρονική περίμετρος θα διευρυνθεί και για τον Μάιο», υπογραμμίζοντας ότι «τα εργασιακά δικαιώματα θα παραμείνουν και θα αποκατασταθούν όσο θα φεύγουν τα αίτια της κρίσης και θα επανέλθουμε σε κανονικότητα με την οποία θα μπει η οικονομία σε κανονική λειτουργία».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ