Βρούτσης: Με την επανέκδοση της έκθεσης του «ΗΛΙΟΣ» μπαίνει ξανά σε πορεία διαφάνειας το ασφαλιστικό σύστημα

193

Στην επανέκδοση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», αναφέρεται μέσω γραπτής δήλωσής του υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τονίζει πως με αυτόν τον τρόπο «φωτίζουμε ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού μας συστήματος, που για καιρό είχαν μείνει αδικαιολόγητα στο “σκοτάδι” από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας».

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής: «Το σύστημα “ΗΛΙΟΣ” δημιουργήθηκε την 1η Ιουνίου του 2013 επί της δικής μου θητείας από τους υπαλλήλους του υπουργείου και την ΗΔΙΚΑ και ήταν ένα πρωτοποριακό και αξιόπιστο σύστημα, που εγκαινίασε μία νέα εποχή διαφάνειας, ορθής καταγραφής και ενημέρωσης των δεδομένων του συστήματος της κοινωνικής μας ασφάλισης, που, μέχρι τότε, δεν γνωρίζαμε.

Με το σύστημα “ΗΛΙΟΣ” χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά κάθε άγνωστη περιοχή του -μέχρι τότε- πολυδαίδαλου ασφαλιστικού συστήματος, νικήθηκαν οριστικά και αμετάκλητα οι “μαϊμού συντάξεις”, ως συνέπεια της απόλυτης διαφάνειας, που επιτεύχθηκε στο σύστημα και, τέλος, αποκτήσαμε πλήρη και καθαρή εικόνα του αριθμού των συνταξιούχων, του ύψους των συντάξεων και της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Σήμερα, ξαναβάζουμε σε πορεία δημόσιας παρουσίασης και διαφάνειας την καταγραφή του ασφαλιστικού συστήματος, δημοσιεύοντας τις εκθέσεις “ΗΛΙΟΣ” από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020.

Πλέον, η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι τακτική, καθώς θα εκδίδουμε κάθε μήνα την έκθεση “ΗΛΙΟΣ”.

Με την αναλυτική καταγραφή όλων των δεδομένων του ασφαλιστικού συστήματος, συνδυαστικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με το νόμο 4670/2020, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο στη Βουλή, διασφαλίζουμε τη θωράκιση, τη διαφάνεια, την απλούστευση, τη σταθερότητα, την επάρκεια και, κυρίως, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος».

Δείτε εδώ τα τεύχη του «ΗΛΙΟΣ»

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here