Βλάχος: Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφουν το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής

224

Τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος.

«Το “κόπι-πάστε” του κ. Τσίπρα καλά κρατεί, πρόκειται για αντιγραφή. Εμείς από τις αρχές Απριλίου καταθέσαμε ένα πρόγραμμα, το οποίο επικαιροποιήσαμε και παρουσιάσαμε την προηγουμένη εβδομάδα, με τίτλο “Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία”. Είναι η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στην πανδημική κρίση. Επειδή η προηγούμενη πρόταση του κ. Τσίπρα “πήγε άπατη”, καθώς στηριζόταν σε ένα λεφτόδεντρο και οι πολίτες δεν το πίστεψαν, επανέρχεται αντιγράφοντας τα συνθήματα και το πνεύμα του δικού μας προγράμματος», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Βλάχος.

«Δεν μετράμε τις αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με το υποδεκάμετρο. Είμαστε μια προοδευτική, προγραμματική αντιπολίτευση, ένα ανάχωμα στο νεοφιλελευθερισμό και τις σκληρές πολιτικές της Κυβέρνησης. Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς καταθέσαμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, βασίζεται στην πικρή εμπειρία που έζησε ο χώρος μας, όταν όλοι ήταν απέναντι μας, αλλά κυρίως, σε ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζόμενους», πρόσθεσε ο κ. Βλάχος, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό το δίμηνο η κ. Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής σταθήκαμε με αξιοπρέπεια, με ευθύνη. Όσα προτείναμε για την υγειονομική κρίση, ερχόταν μετά η Κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Σχετικά με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την εργασία και την οικονομία ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η Κυβέρνηση νομοθέτησε σχεδόν εν κρυπτώ το πάγωμα του κατώτατου μισθού και με την ΠΝΠ Βρούτση υλοποιεί το δόγμα «μισός μισθός για μισή δουλειά». «Έρχονται τώρα να “πουλήσουν” το πρόγραμμα SURE για να επιδοτήσουν τη μερική απασχόληση, ενώ εμείς λέμε επιδοτήστε καλές, ολόκληρες – όχι μισές – θέσεις εργασίας στους κλάδους που πλήττονται», τόνισε ο κ. Βλάχος.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here