Βαρουφάκης κατά Μητσοτάκη: Εκθειάζει γιατρούς και νοσηλευτές και τους υπονομεύει μέσω ΣΔΙΤ

266

Για «αβάσταχτη ελαφρότητα» και «ανείπωτο κυνισμό» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαροφάκης, με αφορμή δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο ΕΣΥ.

Ο κ. Βαρουφάκης σε σημερινή δήλωσή του, που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τονίζει ότι «σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εκθειάζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, ανακοινώνει την υπονόμευσή τους μέσω ΣΔΙΤ – των λεγόμενων Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα». Προσθέτει ότι «εκεί κατέληξε ο ενθουσιασμός του πρωθυπουργού για το ΕΣΥ» και ότι «αντί να το στηρίξει, να το βοηθήσει να πετύχει αυτάρκεια που πρέπει να έχει η δημόσια υγεία, την ανεξαρτησία του από τους επιτήδειους που σήμερα είναι εδώ αύριο, με την πρώτη ένδειξη επιδημίας, εξαφανίζονται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύεται το ΕΣΥ για να αισχρο-κερδίζει η παρασιτική ολιγαρχία που εκπροσωπεί».

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει τη ΣΔΙΤ ως άλλο ένα πλήγμα των μνημονιακών μας κυβερνήσεων εις βάρος του ΕΣΥ και υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και εταιρειών και επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι τίποτα το καινούργιο. Το μόνο πρωτόγνωρο, προσθέτει, «είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα και ο ανείπωτος κυνισμός του κ. Μητσοτάκη». Ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει ότι αν εφαρμοστεί η πολιτική του κ. Μητσοτάκη «το Δημόσιο θα επωμιστεί όλο το ρίσκο ώστε να εγγυηθεί τα κέρδη των ιδιωτών – την ώρα που οι εργαζόμενοι θα εκχωρούνται σε εταιρείες ενοικίασης. Οι ιδιώτες θα έχουν σίγουρο κέρδος, το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοί του σίγουρη απαξίωση».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here