Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 3,6 δισ. λόγω κορονοϊού

428

Για καθυστερήσεις στον τρόπο περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό κάνει λόγο ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα την αλληλεγγύη του στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του.

«Ως προς την οικονομική επιδημία υπάρχει αμέλεια, που αγγίζει εγκληματικά επίπεδα. Η οικονομία απαιτεί άμεση δράση, πριν εξαπλωθεί το πρόβλημα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6, προσθέτοντας πως «αν καταφέρουμε να περιορίσουμε το πλήγμα στο ΑΕΠ στο 4% θα είναι επιτυχία».

Ο πρώην υπουργός οικονομικών προτείνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει «μονομερώς και χωρίς να συζητήσει με τους Ευρωπαίους, όπως έκανε άλλωστε και η Ιταλία, σε μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 3,6 δις ευρώ, τα οποία μπορεί να αντλήσει από το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης και να μην εκτροχιαστεί ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. Μπορείς έτσι να ξοδέψεις, χωρίς να δανειστείς». Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αφορούν τομείς όπως ο τουρισμός, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι δημόσιες επενδύσεις, η εκπαίδευση, αλλά και η υγεία μέσω της πρόσληψης 7.000 νοσηλευτών και ιατρών καθώς επίσης και τη δημιουργία υποδομών, κατά το παράδειγμα της Κίνας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ