Τσίπρας: Η δίκη σας παρακαταθήκη και δική σας συνήθεια είναι τα μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό

166

Την ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση όσον αφορά τους χειρισμούς της στην οικονομία συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή. Αρχικά, όταν ανέβηκε στο βήμα, έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα σχόλιο, μέσω του οποίου τον κάλεσε να λάβει μέτρα προστασίας… «μην μαυρίσετε από τον ζεστό ήλιο της ανάπτυξης που έρχεται».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, είπε: «Λέει ότι δεσμεύεστε με τους θεσμούς για πλεόνασμα το ’21. Το υπογράψατε αυτό; Οι θεσμοί εδώ έβαλαν μια φύτρα, που θα σας λένε “δεσμευτήκατε σε πλεόνασμα το 2021”. Και ότι σας δεσμεύει για την άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας τον Ιούλιο του 2020. Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, δεσμεύεστε σε πλεόνασμα το 2021 και ότι θα καταργήσετε την προστασία της πρώτης κατοικίας από 1η Αυγούστου».

«Αυτό σημαίνει πως όταν εσείς προβλέπετε 4,7% έλλειμμα, αυτό σημαίνει πως θα βρεθείτε σε μια διαπραγμάτευση για το πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό του ΑΕΠ για τα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας που θα φέρετε στον ελληνικό λαό, όταν θα συζητάτε για μεσοπρόθεσμο, ή όταν θα συζητάτε για τον προϋπολογισμό. Αυτή είναι η δίκη σας παρακαταθήκη και δική σας συνήθεια, τα μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό. Εκτός και εάν έχετε στόχο να δραπετεύσετε, να πάτε στις εκλογές πριν έρθουν τα μαντάτα για την ύφεση, τα λουκέτα και την ανεργία. Πηγαίνετε, να δείτε τι έχετε να πάθετε».

«Όλοι αυτοί που σας υποστηρίζουν σήμερα, διότι είσαστε ο Μωυσής και μας σώσατε από την πανδημία, θα δείτε ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Με το πρόσχημα της προσέλκυσης των επενδύσεων, προχωράτε σε μια πολιτική απορρύθμισης της εργασίας, μείωσης των μισθών, την ίδια στιγμή που απαξιώνεται το κράτος πρόνοιας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν έχετε φέρει μια βιώσιμη ανάπτυξη ποτέ όσο κυβερνήσατε, αλλά φέρατε τη χρεοκοπία των πολλών, μειώσατε το εισόδημα των πολλών, εξαφανίσατε τη μεσαία τάξη. Εμείς από την άλλη, βάλαμε τις βάσεις όχι μόνο για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και να ρυθμιστεί το χρέος, αλλά και για ένα νέο αναπτυξιακό – παραγωγικό μοντέλο».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here