Το μήνυμα που στέλνουν 8 ΜΚΟ για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

284

Την ελπίδα η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνει «το έναυσμα για τη μεγαλύτερη προστασία στον κάθε αδύναμο και κατατρεγμένο, που αποτελεί το πραγματικό ανάχωμα ενάντια στην όποια προσπάθεια κατάλυσης του Κράτους Δικαίου» εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οκτώ ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Οι οργανώσεις σημειώνουν ότι «η ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και δικαιώνει τα θύματα της τυφλής της βίας» και προσθέτουν ότι «μπαίνει τέλος στη θεωρία της νομιμοφανούς δράσης της Χρυσής Αυγής ως πολιτική οργάνωση και όλοι πλέον γνωρίζουν ότι στην Δημοκρατία μας δεν έχει θέση η βία, το μίσος και ο ρατσισμός».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι οργανώσεις Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Almasar, Δίκτυο Μέλισσα, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών σπουδών στην Ελλάδα και SolidarityNow.

Χρυσή Αυγή: Τη Δευτέρα τελικά η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Στο μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών ή όχι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές αποσύρθηκαν σε διάσκεψη και όταν επανέλθουν στην έδρα την Δευτέρα στις 10 το πρωί, με την απόφαση τους για τα ελαφρυντικά, θα καθορίσουν το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσουν οι καταδικασθέντες. Και αυτό γιατί η ενδεχόμενη αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους αυτόματα οδηγεί σε μείωση ποινών.

Από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους οι δικαστές, ομόφωνα, έκριναν ένοχους τους 57 για διεύθυνση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και άλλα αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού. Για τους 11 το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή τους.

Συγκεκριμένα, πλήρως απαλλάχθηκαν οι: Αγιοβλασίτης Διονύσιος, Αποστολόπουλος Γεώργιος, Γαλανάκης Χρήστος, Γαροφαλάκης Σάββας, Καλπιτζής Γιώργος, Μαυρικάκης Μανώλης, Μπενέκη Νικολέτα, Περής Γιώργος, Πετράκης Γιώργος, Σκορδέλη Θέμις και Ψιλάκης Μανώλης.

Επιπλέον, από τους 57 ένοχους, 7 κρίθηκαν ένοχοι μόνο για αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ