Το μεσημέρι η κορύφωση των φαινομένων στη Θεσσαλία- «κόλλησαν» στη Μελούνα

767

Από τις 13.00 ως τις 15.00 το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σφοδρά στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις. Μέχρι αυτή την ώρα το χιόνι είναι περισσότερο στα ορεινά και ημιορεινά της Ελασσόνας και τα ορεινά των Φαρσάλων. Χιόνι ρίχνει από τις 8 το πρωί και στο κέντρο της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να το στρώνει.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα έχει ως αποτέλεσμα αύριο Παρασκευή η κατάσταση με τον πάγο και και τον παγετό να είναι δύσκολη.
Στο δρόμο από Λάρισα προς Ελασσόνα, στο ύψος της Μελούνας, όπου υπάρχουν αρκετές ανηφόρες και κατηφόρες, μέχρι αυτή την ώρα 4-5 ΙΧ χωρίς να έχει ιδιαίτερο χιόνι «κόλλησαν» και χρειάστηκε άνθρωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας να τα οδηγήσουν οι ίδιοι και να τα βγάλουν από το σημείο.
«Η κακή κατάσταση στα ελαστικά και η έλλειψη εμπειρίας οδήγησης σε χιόνι ήταν οι αιτίες. Για το λόγο αυτό κάνω έκκληση στους πολίτες να μην οδηγούν με τέτοια ελαστικά αυτές τις ώρες. Είναι κρίμα με τόσο ελάχιστο χιόνι στο δρόμο- τα μηχανήματα περνούν και καθαρίζουν συνεχώς- να έχουμε διακοπή στην κυκλοφορία εξαιτίας 2-3 οδηγών» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Καραμπούζης.

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας εκτελεί όλα τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα, με εξαίρεση το πρώτο πρωινό δρομολόγιο προς Δεσκάτη Γρεβένων. Το λεωφορείο έφτασε μέχρι την Ελασσόνα και δεν προχώρησε ούτε προς Βερδικούσια.
Ωστόσο, ο κ.Καραμπούζης ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα προς Δεσκάτη, έχει πολύ χιόνι όμως οι λεπίδες έχουν καθαρίσει και ότι θα έπρεπε ίσως να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση και επικοινωνία για να γίνει το δρομολόγιο.

Στο Νομό Λάρισας επιχειρούν αυτή την ώρα 30 μηχανήματα με την προτεραιότητα να δίνεται στους δρόμους Λάρισας-Τρικάλων, Λάρισας-Βόλου, Λάρισας-Ελασσόνας, Λάρισας-Καρδίτσας, Λάρισας-Φαρσάλων.

Στο καταφύγιο Κισσάβου έχει πέσει πάρα πόλυ χιόνι τα τελευταία 24ωρα και δεν υπάρχει πρόσβαση. Ωστόσο, ο δρόμος προς τη Σπηλιά είναι ανοιχτός.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Σάκης Αρναούτογλου, τα φαινόμενα θα βρίσκονται στην μεγαλύτερή τους ένταση στη Θεσσαλία από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τις 15.00. Έπειτα, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις πιο εξασθενημένες και αύριο θα επικρατήσει παγετός. Ο καιρός θα «πιάσει» καλά τα ανατολικά της Θεσσαλίας, Βόλο, Πήλιο και Αγιά.

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, δηλαδή στην Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης από τις Ράχες Φθιώτιδας ως το κλειδί Ημαθίας, η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα. Πιο έντονη είναι η χιονόπτωση στο ύψος των Αγ.Θεοδώρων. Προληπτικά σε όλο το μήκος της Αιγαίου έχει ριχτεί αλάτι.

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε νωρίτερα το πρωί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο για όλη τη Θεσσαλία:


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) επαρχιακό και εθνικό δίκτυο Ελασσόνας
2) Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου
3) Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου – Ανατολής


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται:
1) Επ.Ο. Χανίων – Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από 16ο χλμ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων από 28ο χλμ (θέση Μουργκάνι) έως 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)
2) Επ. οδός Τρικάλων – Άρτας από 25ο χλμ (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)
3) Επ. Οδός Πύλης – Μεσοχώρας από 4ο χλμ. (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα)
4) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)
2) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)
3) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)
4) Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα
5) Επ. Οδός Καρδίτσας – Άρτας από 35ο χλμ (Δ/νση Βατσουνιάς, θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»
6) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο χλμ (θέση Άγιος Νικόλαος)
7) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here