Το ΜέΡΑ25 τίμησε τα θύματα της Marfin αφήνοντας λουλούδια στη μνήμη τους

358

Δική τους ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Marfin πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (8/5) μέλη του ΜέΡΑ25 μαζί με τον επικεφαλής του κόμματος Γιάννη Βαρουφάκη.

Σημειώνεται πως  το Σάββατο (9/5) όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin.

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 βρέθηκαν έξω από το κτίριο όπου άφησαν λουλούδια ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συμβολική πορεία που κατέληξε στο δένδρο της Πλατείας Συντάγματος όπου έβαλε τέλος στη ζωή του ο φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας.

«Όπως η τότε μνημονιακή κυβέρνηση έτσι και η σημερινή εργαλειοποιεί τους τραγικούς νεκρούς της Marfin», τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 επικρίνοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι «στήνει επικοινωνιακή φιέστα στην Οδό Σταδίου, αλλά, βέβαια, ούτε διανοούνται να μνημονεύσουν όλα τα θύματα. Διαχωρίζουν τους νεκρούς ώστε να διχάσουν τους ζωντανούς με στόχο να επιβάλουν προληπτικό σιωπητήριο στους νέους αγώνες ενάντια στο 5ο μνημόνιο που απεργάζονται».

Το ΜέΡΑ25 είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμετάσχει στην πολιτική εκμετάλλευση κανενός θύματος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης καταδίκασε «την κυβερνητική φιέστα που επέλεξε αυτό το Σάββατο για την κορύφωση μιας δεκαετούς πολιτικής τυμβωρυχίας που στόχο είχε τον εκφοβισμό των πολιτών και τον εξαγνισμό του μνημονιακού τόξου».

Το ΜέΡΑ25 υπογράμμισε μέσω της ανακοίνωσης ότι θρηνεί «όλους τους νεκρούς μας της μνημονιακής δεκαετίας» και παράλληλα εκφράζει φόβους «για τους νεκρούς που θα φέρει η νέα εξαθλίωση που δρομολογούν».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Απέναντι στις επικίνδυνα διχαστικές επιλογές της κυβέρνησης, το ΜέΡΑ25:

  • Καταδικάζει τη βία, είτε αυτή παίρνει τη μορφή μολότωφ είτε ενσυνείδητης φτωχοποίησης
  • Υπενθυμίζει ότι όλα τα θύματα ήταν θύματα του διχασμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας που έφεραν οι μνημονιακές πολιτικές
  • Καλεί σε Ενότητα και Αγώνα εναντίον της νέας βίας που φέρνει.

Δείτε το βίντεο και το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here