Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την κυβέρνηση για «ολιγαρχικό αυταρχισμό»

212

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΜέΡΑ25 με αφορμή, όπως υποστηρίζει, τις προσαγωγές στελεχών του που διαμαρτύρονταν προς τον Κινέζο Πρόεδρο.

Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για το «νέο ολιγαρχικό αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ που έδειξε και σήμερα το αποκρουστικό του πρόσωπο με νέες προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στελεχών του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον τομεάρχη περιβάλλοντος κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη πριν καν ανοίξουν το πανό διαμαρτυρίας τους προς τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ που επισκεπτόταν τον Παρθενώνα για την επέκταση της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης επισημαίνει ότι μαζί με τον κ. Χαραλαμπάκη ήταν οι κυρίες Δ. Βάνη, Τ. Στρατοπούλου και Μ. Γεωργοπούλου – που επίσης προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα – αλλά αμέσως έσπευσαν για συμπαράσταση και άμεση απελευθέρωση τους με επικεφαλής η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φωτεινή Μπακαδήμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κλέωνας Γρηγοριάδης όσο και τους βουλευτές Γιώργος Λογιάδης και Κρίτωνας Αρσένης.

Περιγράφοντας το σκηνικό το ΜέΡΑ 25 αναφέρει:

«Ομάδα πολιτών από τον Πειραιά συμπεριλαμβανομένου του Τομεάρχη Πράσινης Μετάβασης, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25, κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη, συνελήφθη πλησίον του Μουσείου της Ακρόπολης επειδή κρατούσαν ένα μικρό πλακάτ από φελιζόλ και ένα πανό. Οι προσαχθέντες στο Τμήμα Ακροπόλεως είχαν ξεκινήσει από τον Πειραιά για να διαμαρτυρηθούν επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου, αναφορικά με την επέκταση της Cosco στο Λιμάνι του Πειραιά. Μια επέκταση με τεράστιες συνέπειες για το οικοσύστημα της περιοχής, αλλά και γενικότερα την κοινωνία και την οικονομία της πόλης του Πειραιά. Στο τμήμα κρατήθηκαν αναίτια για περίπου 3 ώρες, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι Βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, Κρίτων Αρσένης, Φωτεινή Μπακαδήμα και Γιώργος Λογιάδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης, καθώς και πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος εκφράζοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους».

Μετά την απελευθέρωση του ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΜέΡΑ25 κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μια τρομοκρατική, κατασταλτική ενέργεια, η οποία γίνεται επειδή πέρα από το γενικότερο κλίμα καταστολής που υπάρχει, διαπιστώνεται πολύ μεγάλη ανησυχία για την διογκούμενη αντίδραση των Πειραιωτών στην προσπάθεια του ΟΛΠ και της COSCO και βέβαια της Ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει το λιμάνι του Πειραιά στην Πειραϊκή, με αποτέλεσμα της υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και υγείας των κατοίκων».

Επίσης ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 κ. Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση επιμένει στον δρόμο του ολιγαρχικού αυταρχισμού» και πρόσθεσε ότι «η αστυνομοκρατία κυριαρχεί σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και η οποιαδήποτε διαμαρτυρία από πολίτες που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην μνημονιακή λαίλαπα, ποινικοποιείται και διώκεται».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here