Το κυβερνητικό αφήγημα τριετίας και η πρόσκληση Μητσοτάκη στους επενδυτές

219

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες στο briefing για μία ακόμη φορά διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όμως το πιο σημαντικό μήνυμα το έστειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με ανώτερα στελέχη του επιχειρηματικού οργανισμού YPO (Young Presidents’ Organization), την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι επιχειρήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 από την Ελλάδα και τα επόμενα βήματα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει μεταξύ άλλων προς τους επενδυτές ότι η κυβέρνηση έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για την καλλιέργεια ενός ελκυστικού επενδυτικού κλίματος για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το κυβερνητικό λοιπόν αφήγημα προς τους ξένους επενδυτές συνοψίζεται στο «πάμε για άλλα τρία χρόνια». Ο κ.Μητσοτάκης ουσιαστικά διεμήνυσε ότι εξελέγη πριν από περίπου ένα χρόνο για να στηρίξει την οικονομία, να μειώσει τους φόρους και να φέρει ξένες επενδύσεις. Όπως είπε και ο κ.Πέτσας στο briefing, αναφερόμενος στις μειώσεις του ΦΠΑ, η κυβέρνηση πάντα είχε πολιτική μείωσης φόρων και εφόσον μάλιστα το συγκεκριμένο μέτρο αποδώσει, δηλαδή εφόσον δεν απορροφηθεί απολύτως από τα ταμεία των επιχειρήσεων, αλλά φτάσει η μείωση στους πολίτες ή μετατραπεί σε προσλήψεις και επενδύσεις, ενδέχεται μετά τον Οκτώβριο να καταστεί μόνιμο και να επεκταθεί.

Μετά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας απέναντι στις συνέπειες του κορονοϊού, ο κ.Μητσοτάκης επικεντρώνει το ενδιαφέρον του λοιπόν στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η οποία κρίνεται ακόμη πιο αναγκαία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο ότι κατά την τηλεδιάσκεψη οι 1.000 διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι επιχειρήσεων εξέφρασαν ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα μετά την παρέμβαση Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ από κυβερνητικής πλευράς διαψεύδουν τα σενάρια για ένα «Τσιόδρα της οικονομίας», δηλαδή ένα καθηγητή στο Οικονομικών, καθώς άλλωστε επισήμως το ενδεχόμενο και του ανασχηματισμού τουλάχιστον σε αυτή τη φάση έχει αποκλειστεί.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here