To απόγευμα στον Πειραιά ο Πλακιωτάκης – Επιθεώρηση της εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό

322

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» στο λιμάνι του Πειραιά, θα επισκεφθεί στις 7:30 το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ταξίδεψε χθες στην Πάρο όπου με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας-που είναι πλέον υποχρεωτική εντός του πλοίου αλλά και στο κατάστρωμα- είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού.

«Όλοι πρέπει να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα. Είχα την ευκαιρία να επιτηρήσω την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ταξίδεψα και στην Πάρο και την Αντίπαρο και η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος τα τηρεί. Οι έλεγχοι θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο κορονοϊός είναι εδώ. Η Ελλάδα χτίζει εικόνα για τα επόμενα καλοκαίρια», δήλωσε το πρωί μιλώντας στο ΑΝΤ-1 ο κ. Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο.

Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/).

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση:

α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και

β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ