Τη Μεγάλη Tετάρτη ξεκινάει η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ

352

Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα καταβληθούν στους πρώτους δικαιούχους των ειδικών αποζημιώσεων τα 800 ευρώ, με το υπουργείο Εργασίας να εκτιμά πως περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά έως και τις 7 Μαΐου. Οι δηλώσεις των μισθωτών στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου σε τρεις φάσεις. Αναλυτικά και βάσει του σχεδιασμού, οι πρώτες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου. Θα αφορούν, δε, τους εργαζομένους που έχουν υποβάλει αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» έως την ερχόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου. Μεταξύ 11 και 13 Απριλίου, οι εργαζόμενοι ή και οι εργοδότες τους που έχουν υποβάλει αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν διορθώσεις. Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες με κλειστές επιχειρήσεις ύστερα από εντολή του κράτους έχουν περιθώριο να δηλώσουν στην «Εργάνη» τις αναστολές συμβάσεων των εργαζομένων τους έως τις 10 Απριλίου.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν αίτηση έως τις 10 Απριλίου ή που τέθηκαν σε αναστολή ενώ είχε περάσει η ημέρα υποβολής αίτησης με βάση τον ΑΦΜ τους, θα μπορέσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός των επόμενων 10 ημερών και συγκεκριμένα από τις 11 Απριλίου έως τις 20 του μήνα. Αυτοί θα πληρωθούν μεταξύ 25 και 27 Απριλίου, ενώ οι διορθώσεις θα μπορούν να υποβληθούν το διάστημα 21-23 Απριλίου. Ενα τρίτο κύμα αιτήσεων θα μπορεί να υποβληθεί από 21 έως 30 Απριλίου, προκειμένου να πληρωθούν από 5 έως 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ έχουν δικαίωμα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης τους εργαζομένους τους έως και τις 20 Απριλίου. 

Εν τω μεταξύ, εντός των ημερών, και εφόσον υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση, αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, από τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (κάθε νομικής μορφής πλην Α.Ε.) που απασχολούν έως 5 άτομα. Την Πέμπτη 9 του μηνός αρχίζει και η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος σε νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (elearning.yeka.gr) για τη συμμετοχή των επιστημονικών κλάδων στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με αποζημίωση ύψους 600 ευρώ. Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου. 

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ