Τι λέει η ιδιοκτήτρια έκτασης στην παραλιακή Αγιοκάμπου – Βελίκας

441

Eπ αφορμή νέων δημοσιευμάτων αναφορικά με το τμήμα της παραλιακής , ασφάλτινης οδού Αγιοκάμπου – Βελίκας που αποτελεί ιδιωτική μου έκταση, αναγνωρισμένη από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα αποζημιώθηκε, έχω να επισημάνω επιγραμματικά τα εξής :
1. Η δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας στις 19-4-2021 , απέρριψε τόσο το αίτημα προσωρινής διαταγής του Δήμου Αγιάς με το οποίο ζητούσε να εισέλθει εκ νέου στην ιδιοκτησία μου όσο και τις πρόσθετες παρεμβάσεις που ασκήθηκαν υπέρ του Δήμου. Στο δικαστήριο αυτό <<σύρθηκα >>, κατά τη προσφιλή έκφραση του Δημάρχου Αγιάς, εγώ προσωπικά , μετά από αίτηση που κατέθεσε εναντίον μου και δικαιώθηκα εκ νέου ,αφού απορρίφθηκε η αιτούμενη προσωρινή διαταγή.
2. Εκείνο που σκοπίμως παραλείπει να πει η πλευρά του δήμου Αγιάς, είναι ότι ενώπιον του Δικαστηρίου έκανα συγκεκριμένη πρόταση, για την ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας καθότι υπάρχει η άμεση, εφαρμόσιμη και δίκαιη λύση της κατασκευής παρακαμπτήριας οδού , με την αξιοποίηση της παλαιάς, παρακείμενης, χωμάτινης παραλιακής οδού, που κείται ανατολικά του επιδίκου τμήματος της ιδιοκτησίας μου και εν επαφή με αυτό. Σήμερα ο Δήμος διαθέτει τα ανάλογα κονδύλια και τα τεχνικά μέσα για την κατασκευή της ως άνω παρακαμπτηρίου αλλά προφανώς όχι την διάθεση. Μάλιστα στο σημείο της προτεινόμενης παρακαμπτηρίου προβλέφθηκε πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, κατά συνέπεια η όποια υποδομή της παρακαμπτηρίου θα παραμείνει επ ωφελεία και της μελλοντικής αυτής κατασκευής .
Σημειωτέον ότι παρακαμπτήριοι οδοί κατασκευάζονταν καθ όλη την διάρκεια της ανακατασκευής της παραλιακής οδού για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και άλλωστε ουδέποτε εμπόδισα ή πρόκειται να εμποδίσω την είσοδο εντός του ιδιωτικού μου δρόμου, με προσωπική ευθύνη κάθε διερχομένου, μετά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ( από άσφαλτος,- χωμάτινος)με την παράνομη επέμβαση του Δήμου.
3. Μετά τις μέχρι τούδε δικαστικές ήττες ο Δήμαρχος Αγιάς εφαρμόζει την προσφιλή μέθοδο του αποπροσανατολισμού από τον πυρήνα της υπόθεσης, αναφερόμενος:
α) στην ιδιότητα του συζύγου μου ως δημοτικού συμβούλου , ιδιότητα τιμητική διότι συνδημότες με την ψήφο τους του την έδωσαν και η οποία ουδεμία επιρροή άσκησε στην μέχρι τούδε έκβαση της υπόθεσης, που μονίμως κρίνεται ενώπιον των Δικαστηρίων και ουδέποτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό με ευθύνη του Δήμου και
β)σε προτεινόμενες ανταλλαγές του 2008 , που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον επίδικο ιδιωτικό δρόμο,καθώς αφορούσαν άλλη έκταση .
Κατόπιν των ως άνω πραγματικών δεδομένων κάθε συνετός νους αντιλαμβάνεται ότι ο Δήμαρχος Αγιάς είναι εκείνος που βάζει << φράκτη στην παραλιακή>> αφού πρώτα προσπάθησε με τις ενέργειές του να βάλει << φράκτη στη νομιμότητα>>. Ευχής έργο να μπει και ένας<< φράκτης στην παραπληροφόρηση>>!

Λάρισα, 21-4-2021
Ολυμπία Κουτσουτάσιου- Τριανταφύλλου
Δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here