Τί κάνει στην καθημερινότητα του ένας Λαρισαίος υποψήφιος, τελικά;

617

«Καλημέρα να σας αφήσω μια κάρτα; Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος». «Ναι ευχαρίστως.

Αλλά να σας δώσω κι εγώ μια δική μου. Είμαι υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος». Σε κατάστημα της Λάρισας. Ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά που λαμβάνουν χώρα ανά την ελληνική επικράτεια εν μέσω προεκλογικής περιόδου ή για την ακρίβεια… τρέλας. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να είσαι υποψήφιος; Ποιοι λόγοι τους οδήγησαν σε αυτό και πώς κυλάει η καθημερινότητά τους;

* Λόγοι: Όλοι επικαλούνται τη διάθεση για προσφορά. Οι περισσότεροι το εννοούν και το πιστεύουν. Θέλουν να προσφέρουν στο χωριό τους, στη γειτονιά τους, στην πόλη τους, στην περιφέρειά τους γενικότερα. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θέλουν απλά να προσφέρουν στην… οικογένειά τους. Ψάχνουν την απόσπαση. Είτε ως εκπαιδευτικοί είτε ως δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν να πείσουν φίλους και γνωστούς για να γυρίσουν στη Λάρισα, για τα επόμενα χρόνια, δίνοντάς τους φυσικά κάρτες.

* Ξύπνημα: Ένας σύγχρονος υποψήφιος που σέβεται τον εαυτό του ξυπνάει νωρίς ή κοιμάται αργά.Και τα δύο τα κάνει στέλνοντας μερικά ακόμα αιτήματα φιλίας στο Facebook από το κινητό τηλέφωνο. Προς γνωστούς αλλά και αγνώστους (κυρίως το δεύτερο). Εν συνεχεία τους προσκαλεί να κάνουν και like στη σελίδα που έχει φτιάξει μετά από προτροπή ενός άλλου φίλου που… ξέρει από προεκλογικούς αγώνες. Μα δεν είναι όλοι έτσι. Κάποιοι είναι πιο παραδοσιακοί. Αφού βάλουν μια γερή χούφτα κάρτες στην τσέπη τους και ανταλλάξουν μερικές «καλημέρες» στο περίπτερο την ώρα που αγοράζουν την «Ελευθερία» τους, αρχίζουν τη μέρα με χαμόγελο. Εγκάρδιες χειραψίες ακόμα και με τον τύπο που έχουν να μιλήσουν χρόνια. Δεν ξεχνάνε να του δώσουν και μερικές κάρτες. Να μοιράσει και σε άλλους…

* Καφές: Στον καφέ τους μεγάλο μέρος των υποψηφίων επιλέγει σημεία που να είναι και λιγάκι εμπορικά. Κάποιοι πιάνουν μάλιστα και πρώτο… τραπέζι πλατεία για να μην χάνουν χέρι για χέρι να χαιρετήσουν και γνωστό για γνωστό να μιλήσουν. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με χαμογελαστό ποστάρισμα και δεκάδες σχόλια από κάτω, τότε πήγε καλά ο καφές. Άλλοι πάλι επιλέγουν να τον πίνουν στο στέκι τους γιατί εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν συνήθειες.Υπάρχουν κι εκείνοι που τον έχουν διαρκώς σε πλαστικό στο χέρι καθώς με το άλλο δεν σταματούν να μοιράζουν κάρτες. Ακόμα και στην κοπέλα από την καφετέρια

. * Διαφήμιση: Οι παραδοσιακοί γνωρίζουν τη δύναμη του έντυπου και εμπιστεύονται εφημερίδες και περιοδικά. Σου λέει για σιγουριά «βάλε 3-4 ρεκλάμες». Οι πιο μοντέρνοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του διαδικτύου αλλά γρήγορα αντιλαμβάνονται πως και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο δωρεάν δεν είναι. Κάποιοι θέλοντας να σφραγίσουν τις ψήφους διοργανώνουν βραδιές φίλων με κρασάκι και κουβεντούλα, ενώ οι πιο έξυπνοι βάζουν φίλους να διοργανώνουν βραδιές… φίλων για εκείνους δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το δυνατό τους «ρεύμα». Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν αναμνήσεις, ευχές και φυσικά… κάρτες.

* Ντύσιμο: Στις γυναίκες υποψηφίους υπάρχει μεγάλη ποικιλία που χρειάζεται ξεχωριστό άρθρο, σελίδα, εφημερίδα ολάκερη δηλαδή. Στους άνδρες ωστόσο ένα σακάκι ταιριάζει με όλα.Με σκισμένο τζιν, με καλό παντελόνι, με παπούτσι σνίκερ ακόμα και με σκαρπίνι, με πουκάμισο και κοντομάνικο μπουζάκι. Ένα σακάκι έχει και τσέπες για το μπλοκάκι των σημειώσεων, τα τσιγάρα, το κινητό και φυσικά για κάρτες. Πολλές κάρτες…

Πηγή: eleftteria.gr-Του Κώστα Γκιάστα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ