Τη Δευτέρα η καταβολή ειδικής αποζημίωσης έως και 534 ευρώ

368

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί σε 526.051 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται σε 208,14 εκατ. ευρώ (φωτ. INTIME).

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα δουν τελικά στους λογαριασμούς τους οι πάνω από 500.000 εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις ήταν σε αναστολή μέσα στον Μάιο, την ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι πληρωμές ήταν να ξεκινήσουν την περασμένη Τετάρτη και να ολοκληρωθούν χθες, Παρασκευή, όμως πλέον, πηγές από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα.

Βάσει του νεότερου σχεδιασμού, τα χρήματα ανέρχονται σε 208,14 εκατ. ευρώ και θα μοιραστούν σε 526.051 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα σε:

– Εργαζομένους επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Μάλιστα, από τις 526.051 μισθωτών που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση, οι 215.716 θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον Μάιο. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογικό ποσό.

Εν τω μεταξύ, νέα κοινή υπουργική απόφαση, που υπεγράφη χθες, δίνει τη δυνατότητα για διορθώσεις στην πλατφόρμα myBusinessSupport για ορισμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων, ενώ ορίζει νέα προθεσμία για τις αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ στις συμπλοιοκτησίες καθώς και στις κοινωνίες αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εξαίρεση τις κοινωνίες κληρονόμων εταίρων ΕΠΕ. Παράλληλα, προβλέπεται η δυνατότητα επανυποβολής αιτήσεων έως τις 17 Ιουνίου, υπό προϋποθέσεις, σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούν απαλλασσόμενες από τον ΦΠΑ πράξεις με ή χωρίς δικαίωμα έκπτωσης και η αρχική τους αίτηση είχε απορριφθεί. Τέλος, ορίζεται ότι επιχειρήσεις που στις 20 Μαΐου εντάσσονταν σε μία από τις τέσσερις γενικές κατηγορίες πληττόμενων δραστηριοτήτων, και είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα έως την 28η Απριλίου 2020 αίτηση για χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού την οποία δεν έλαβαν, μπορούν έως τις 17 Ιουνίου να  εισέλθουν εκ νέου στην πλατφόρμα myBusinessSupport και να επιβεβαιώσουν ότι ανήκουν σε μία από τις τέσσερις αυτές  κατηγορίες, προκειμένου να λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ