«Ξάφρισαν» 15.000 ευρώ από Βολιώτη μέσω e-banking – Πως έπεσε στην παγίδα μίας γυναίκας

125

Βολιώτης προχώρησε χθες σε μήνυση κατ΄ αγνώστου καθώς είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό λογαριασμό του 15.000 ευρώ, μετά από κάποιου είδους «χακάρισμα» των προσωπικών του κωδικών στο e-banking.

Ο άνδρας ανέφερε πως πριν την παραβίαση είχε δεχθεί ύποπτο τηλεφώνημα από άγνωστη σε αυτόν γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε πως είχαν μεταφερθεί στον λογαριασμό του δικά της χρήματα. Εκείνος μπήκε αμέσως στο e-banking του για το ελέγξει και διαβεβαίωσε την γυναίκα δεν έβλεπε καμία τέτοια μεταφορά.

Λίγο αργότερα είδε τα χρήματά του να κάνουν φτερά. Το ποσό φαίνεται πως μεταφέρθηκε σε λογαριασμούς τραπεζών στο εξωτερικό, από όπου έγινε και πάλι μεταφορά του σε εταιρίες κρυπτονομισμάτων.

Η ταυτότητα του δράστη αλλά και ο τρόπος με τον οποίο παραβιάστηκαν τα στοιχεία του θύματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τις αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως ο λογαριασμός του άτυχου άνδρα ανήκει σε γνωστή ελληνική τράπεζα, η οποία δέχεται να του αποζημιώσει μόνο το ποσό των 3.000 ευρώ.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here