Βόλος: Τέσσερα ιδιωτικά ιατρεία υποψήφια για εμβολιαστικά κέντρα COVID-19

248

Με έγγραφο του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για την προετοιμασία ιδιωτικών κέντρων εμβολιασμού κατά της λοίμωξης COVID-19, τα οποία θα λειτουργούν επιπρόσθετα των 1018 εμβολιαστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ ενημέρωσε εγγράφως τους ιατρικούς συλλόγους για το υπ’ αρ. 1168/4-12-2020 έγγραφο του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με το οποίο ανακοινώνεται ότι εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας εμβολιαστικών κέντρων σε ιδιωτικές δομές παροχής υπηρεσιών της ΠΦΥ που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται οι προδιαγραφές για την επιλογή λειτουργίας του χώρου ως εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο αναφέρονται από τον χώρο αναμονής και τους διακριτούς χώρους για λόγους προστασίας των εμβολιαζόμενος έως τους όρους περί στελέχωσης του εμβολιαστικού κέντρου, τον εξοπλισμό που θα πρέπει να διαθέτει η δομή (π.χ. ψυγείο με ψηφιακό σύστημα καταγραφής της θερμοκρασίας) και αναλυτικά τον προβλεπόμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr στον Βόλο έχουν δηλώσει ενδιαφέρον τέσσερις υγειονομικοί χώροι. Πρόκειται για δύο Πολυιατρεία και δύο ιδιωτικά απλά ιατρεία, τα οποία θα προστεθούν στις δημόσιες δομές που θα γίνονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: thenewspaper.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here