Βόλος: Παραλίγο να πνιγεί ηλικιωμένη στον Άναυρο

245

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα το πρωί στην παραλία του Αναύρου στον Βόλο, όταν μία γυναίκα περίπου 85 ετών, κινδύνευσε να πνιγεί με δευτερεύοντα πνιγμό.

Λουόμενοι και εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τι είναι ο ξηρός και ο δευτερεύοντας πνιγμός

Ο όρος ξηρός ή δευτερεύοντας πνιγμός χρησιμοποιείται συχνά με τον ίδιο τρόπο, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις. Στον ξηρό πνιγμό το παιδί μπορεί να καταπιεί μια μικρή ποσότητα νερού μέσα από τη μύτη ή το στόμα και αυτό προκαλεί σπασμό στον αεραγωγό, κάνοντάς τον να κλείσει.

Στον δευτερεύοντα πνιγμό, πολύ λίγο νερό μπαίνει μέσα στους πνεύμονες και προκαλεί φλεγμονή η οποία μέσα σε λίγες ώρες επιδεινώνεται και εμποδίζει τη μεταφορά του οξυγόνου στους πνεύμονες. Ο ξηρός πνιγμός συνήθως συμβαίνει αμέσως μετά την έξοδο από το νερό, αλλά με το δευτερεύοντα πνιγμό μπορεί να υπάρχουν έως και 24 ώρες καθυστέρηση πριν το παιδί ή ο ενήλικος δείξει σημάδια δυσφορίας. Και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην αναπνοή, ακόμη και θάνατο.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here