Βόλος: Μαθήτριες μετέτρεψαν στάση λεωφορείου σε δανειστική βιβλιοθήκη [εικόνες]

76

Στο πλαίσιο των φετινών Υou Smile Awards, δηλαδή της βράβευσης μαθητών ανά την Ελλάδα από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile, μια ομάδα μαθητριών από τον Βόλο ξεχώρισε για την εξαιρετική ιδέα της.

Ο λόγος για τρεις μαθήτριες Γυμνασίου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου από τον Βόλο, οι οποίες μετέτρεψαν τη στάση του λεωφορείου, την οποία δεκάδες παιδιά (και ενήλικες) χρησιμοποιούν καθημερινή, σε μία πολύ μοντέρνα δανειστική βιβλιοθήκη!

Τι έκαναν οι μαθήτριες

Οι μαθήτριες από τον Βόλο δημιούργησαν μια καλαίσθητη και πρωτότυπη δανειστική βιβλιοθήκη στη στάση της αστικής συγκοινωνίας στην Άλλη Μεριά σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που έλαβε σάρκα και οστά μέσα από την επιθυμία των μαθητών να διαδώσουν την αξία της φιλαναγνωσίας και να προτρέψουν τους συμπολίτες να προσφέρουν και οι ίδιοι βιβλία που τα έχουν διαβάσει και μπορούν να εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη. Συγχρόνως ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό σημείο των στάσεων των λεωφορείων, όπως αυτή της Άλλης Μεριάς, αποέκτησε χρώμα και λειτουργία, που προσελκύει τον επιβάτη.

Η δανειστική βιβλιοθήκη βρίσκεται σε λειτουργία από τον περασμένο Φεβρουάριο αφού πρώτα οι μαθητές διακόσμησαν τον χώρο με βιβλία, ζωγραφιές και μηνύματα.

«Οι επιβάτες του αστικού λεωφορείου, της γραμμής που συνδέει τον οικισμό της Άλλης Μεριάς με το κέντρο του Βόλου, έχουν  τη δυνατότητα «να γεμίζουν» τον χρόνο της αναμονής τους, διαβάζοντας.

Τα βιβλία είναι προσφορά των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου, των οικογενειών τους, καθώς και των καθηγητών της εκπαιδευτικής ομάδας του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Βόλου «Προμηθέας».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι την απονομή του βραβείου στις μαθήτριες πραγματοποίησε ο υφ. Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here