Βόλος: Κατήγγειλε τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του και τελικά καταδικάστηκε ο ίδιος!

74

Καμπάνα σε 52χρονο στο Βόλο: μήνυσε ψευδώς τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του

Με γερή ποινή και πρόστιμο πλήρωσε 52χρονος Βολιώτης την απόφασή του να καταγγείλει ψευδώς τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του, με την οποία βρίσκεται χρόνια σε αντιδικίες.

Ο 52χρονος βρέθηκε χθες στο εδώλιο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στο Βόλο, μετά από μήνυση του εν λόγω δικηγόρου εναντίον του για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

«Πέτρα του σκανδάλου» στάθηκε αναφορά που είχε αποστείλει ο 52χρονος στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, όπου ζητούσε την πειθαρχική δίωξη του δικηγόρου της πρώην συζύγου του.

Ο κατηγορούμενος είχε τότε καταγγείλει πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος τον εξαπάτησε, καθώς σε μία από τις υποθέσεις που εκδικάζονταν με αντίδικο την πρώην σύζυγό του, ο τελευταίος είχε πει στον 52χρονο ότι η γυναίκα θα ανακαλούσε όλες τις μηνύσεις εναντίον του και θα μπορούσε να βλέπει το παιδί του όποτε θέλει, κάτι που δεν έγινε.

Η αναφορά για πειθαρχική δίωξη του δικηγόρου που υπέγραψε ο 52χρονος δεν έφερε τα αποτελέσματα που ο ίδιος ανέμενε, καθώς τέθηκε στο αρχείο, ενώ ο καταγελλόμενος δικηγόρος υπέβαλε μήνυση εναντίον του.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης χθες, η έδρα αποφάσισε την ενοχή του 52χρονου, ο οποίος τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών αλλά και χρηματική ποινή του συνόλου των 160 ευρώ. Η έκτιση της ποινής του ανεστάλη επί τριετία ενώ του δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here