Βόλος: Δεν πλήρωσε εργαζόμενη για δύο χρόνια και καταδικάστηκε

71

Δεν κατέβαλε ευρώ στην εργαζόμενή του 71χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης επίπλων με έδρα την Αθήνα και υποκατάστημα στον Βόλο και χθες κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 71χρονος κατηγορούνταν ότι δεν είχε καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε εργαζόμενή του, συνολικού ύψους 18.424 ευρώ για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση έχει κλείσει το υποκατάστημά της στον Βόλο. Η ποινή επιβλήθηκε στον 71χρονο χωρίς ελαφρυντικά, διότι ο κατηγορούμενος φέρεται να μην έχει καταβάλει ευρώ στην 51χρονη πρώην υπάλληλό του. Μάλιστα η πρώην υπάλληλος φέρεται να έχει κερδίσει και το αστικό δικαστήριο εις βάρος του 71χρονου πρώην εργοδότη της.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ήταν παρούσα η 51χρονη, ενώ ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε διά πληρεξουσίου δικηγόρου, που φέρεται να υποστήριξε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η επιχείρηση ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί στη μισθοδοσία της μηνύτριας.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here