Βολιώτισσα πήρε 58.000 ευρώ για ακίνητο που δεν μεταβιβάστηκε – Πως εξαπάτησε τον συνιδιοκτήτη για το μερίδιό του

110

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκείται σε 50χρονη γυναίκα στο Βόλο, η οποία καταγγέλθηκε πως πήρε 58.000 ευρώ ως προσύμφωνο από αγορά ακινήτου στο οποίο έχει μερίδιο ιδιοκτησίας, ενώ δεν πραγματοποίησε ποτέ την μεταβίβασή του, ούτε και απέδωσε το μερίδιο στον συνιδιοκτήτη του. Έστειλε μάλιστα στον τελευταίο πλαστό έμβασμα δήθεν μεταφοράς του ποσού που δικαιούταν στον λογαριασμό του.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο και ανήκε από κοινού στην 50χρονη και σε εξ’ αγχιστείας συγγενή της, με το δικό της μερίδιο να ανέρχεται στο 20%. Καθώς ο άλλος μεριδιούχος είναι κάτοικος εξωτερικού, η γυναίκα είχε αναλάβει την διαχείριση του ακινήτου, ενώ είχε συμφωνηθεί να το πουλήσουν.

Όταν εκείνη βρήκε ενδιαφερόμενο αγοραστή του απέσπασε συνολικά 58.000 ευρώ ως προσύμφωνο για την μεταβίβαση του ακινήτου σε τρεις καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό της, μια του ποσού των 50.000 και δύο των 4.000.

Η διαδικασία της μεταβίβασης δεν ολοκληρώθηκε μέχρι και σήμερα, αλλά η ίδια επίσης δεν απέδωσε το μερίδιο των χρημάτων στον συγγενή της από τα ποσά που έλαβε, φθάνωντας μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσει και να στείλει σε αυτόν έμβασμα πλασματικής κατάθεσής της του ποσού στον λογαριασμό του.

Αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει ο συνιδιοκτήτης του ακινήτου την κατήγγειλε, ενώ ο αγοραστής έδωσε κατάθεση εναντίον της.

Στην 50χρονη ασκείται δίωξη για υπεξαίρεση, απάτη και πλαστογραφία, με τις δύο τελευταίες κατηγορίες να έχουν κακουργηματικό βαθμό.

Εκείνη, σε απολογία της χθες στον ανακριτή, ισχυρίστηκε πως κάνει προσπάθεια να αποπληρώσει τα ποσά.

Καθώς κρίθηκε πως πρόκειται για διαφορά αστικού χαρακτήρα, η 50χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Πηγή: thenewspaper.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here