Συνεργασία της ΣΟΕΔ με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας

353

Στο πλαίσιο συνεργασίας και υλοποίησης κοινών δράσεων με σωματεία και συλλόγους ο πρόεδρος Δημήτρης Κοντούρης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Κώστα Τράγαλο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Βόλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό αλλά και τις ενδεχόμενες δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν προκειμένου να προσφέρουν χρήσιμες γνώσεις στους πολίτες, στους στρατιωτικούς και τα μέλη των οικογενειών τους.
Αποφασίστηκε στο άμεσο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με τίτλο «Γενικές Πρώτες βοήθειες» από εξειδικευμένα μέλη της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης που θα περιλαμβάνουν αντιμετώπιση και παροχή πρώτων βοηθειών σε ενδεχόμενο επιληπτικό σοκ, πνιγμονή, πνιγμό, λιποθυμία, εγκεφαλικό, έμφραγμα, έγκαυμα και αλλεργίες κ.α.
Όλες οι οδηγίες που θα μεταδοθούν θα είναι εναρμονισμένες σύμφωνα με τα τελευταία πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών 2021.
Επίσης θα υλοποιηθεί και μια ξεχωριστή παρουσίαση με θέμα με τίτλο “Μαθαίνω να προστατεύομαι από το Σεισμό”και θα περιλαμβάνει θεματικές όπως Τι είναι ο Σεισμός, τι κάνω Πριν, Κατά τη διάρκεια, και Μετά, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Όλες οι οδηγίες θα είναι βασισμένες στα πρότυπα του Ο.Α.Σ.Π.
Κάθε μέρα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καταστάσεις που αν κανείς έδινε Πρώτες Βοήθειες θα βελτίωνε τις πιθανότητες να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται, ατυχήματα και αιφνίδιες ασθένειες συμβαίνουν συχνά, ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας και κανείς δε θέλει να στέκεται αβοήθητος μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Έστω και οι βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών μπορεί να κάνουν τη διαφορά για έναν άνθρωπο που χρειάζεται φροντίδα.
Οι ημερομηνίες υλοποίησης των συγκεκριμένων δράσεων θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και στόχος είναι να συμμετάσχουν όσο δυνατόν περισσότεροι ενδιαφέρονται. Οι δράσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο σωματείων θα είναι σε βάθος χρόνου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here