Στο δρόμο ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά σε χωριό του Βελεστίνου- Γιατί τους έκαναν έξωση

134

Στο δρόμο βρίσκεται από χθες ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά, ενώ η γυναίκα είναι έγκυος και περιμένει τρίτο παιδί, σε χωριό της περιοχής Βελεστίνου, που θα περάσει γιορτές αναζητώντας σπίτι για να στεγαστεί. Η έξωση έγινε μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού.

Το ζευγάρι, υποστηρίζει ότι του έγινε έξωση για οφειλές, που όμως εξόφλησε, ενώ οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, τονίζουν ότι δεν διώχνουν την οικογένεια για τα χρήματα, αλλά γιατί είχαν αφήσει το σπίτι να ρημάξει και παρουσιάζει πολλές ζημιές, ενώ υπάρχει και δικαστική απόφαση έξωσης από το καλοκαίρι.

Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι, όταν στο σπίτι που μένει το ζευγάρι (32χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ο άνδρας, 31 χρόνων η γυναίκα που είναι έξι μηνών έγκυος με δύο παιδιά 9 και 12 ετών) πήγε δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικών, που «σφράγισε» το σπίτι με τα πράγματα της οικογένειας μέσα…

Ο ενοικιαστής του σπιτιού, παραδέχτηκε ότι η οικογένεια χρωστούσε πολλά ενοίκια στους ιδιοκτήτες, όμως κατέβαλε ποσό 800 € που ήταν η οφειλή.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες επέμεναν στην έξωση. «Δεν ξέρω που να πάω την σύζυγο και τα παιδιά μου. Πήγαμε χωρίς ρούχα σε ένα φιλικό σπίτι, αλλά για πόσο», διερωτήθηκε ο 32χρονος άνδρας.

«Το λιγότερο ήταν το οικονομικό»
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες το σπιτιού δήλωσαν ότι ήθελαν να νοικιάσουν το πατρικό τους σπίτι σε μια οικογένεια που θα το συντηρεί, γιατί αν είναι κλειστό παρουσιάζει φθορές.
«Ορίσαμε ένα μίσθωμα στα 200 € που σπάνια λαμβάναμε, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το σπίτι είναι σε μαύρα χάλια με μεγάλες ζημιές και αν το δει κανείς θα κλάψει», επισήμαναν.
Οι ιδιοκτήτες τα έχουν με τον 32χρονο άνδρα, που όπως υποστηρίζουν δεν μπορούσαν να του μιλήσουν, δεν τους άφηνε να μπουν μέσα, απαγορεύοντάς τους την είσοδο και για το σκοπό αυτό έγιναν δύο Δικαστήρια, το ένα το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τους ίδιους, στον 32χρονο δόθηκε διορία ενός μήνα να βρει άλλο σπίτι και να μετακομίσει, κάτι που δεν έκανε, ενώ έγινε θυροκόλληση της απόφασης που επίσης αγνόησε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε την έξωση.
«Τίποτα δεν ήταν ξαφνικό, γνώριζε την απόφαση έξωσης από το καλοκαίρι. Είναι δυνατόν να ξυπνούσαμε μια ημέρα ξαφνικά και να κλειδώναμε τα πράγματα μιας οικογένειας στο σπίτι; Εάν δεν είχαν προηγηθεί αδιανόητα πράγματα δεν θα κάναμε έξωση», υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες.

Σε δομή να αναζητήσει στέγη
Ο 32χρονος ιδιωτικός υπάλληλος βρέθηκε χθες τα Δικαστήρια για να ζητήσει ακρόαση από τον εισαγγελέα υπηρεσίας και να ζητήσει να του επιτραπεί η είσοδος στο σπίτι.
«Δεν μπόρεσα να δω κανέναν και με παρέπεμψαν στην πρόνοια. Μου είπαν να αναζητήσω δομή του Δήμου για να κοιμίσω τα παιδιά μου και την έγκυο γυναίκα μου. Δεν θα συγχωρήσω ότι μας πέταξαν έξω από το σπίτι και τα παιδιά ήταν μπροστά», δήλωσε.
Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά την ώρα που εμφανίστηκε ο δικαστικός κλητήρας δεν ήταν σχολείο απάντησε πως δεν πήγαν για μάθημα γιατί ήταν κουρασμένα…

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here