Στη φυλακή ο Βολιώτης νταής που «ξεσπούσε» στη γυναίκα του – Είχε χτυπήσει την ίδια και το ανήλικο παιδί τους

111

Χειροπέδες και 59 μήνες πίσω από τα κάγκελα περιμένουν 33χρονο «νταή» από το Βόλο, ο οποίος καταδικάστηκε για τέσσερις(!) υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας κατά της συντρόφου του, στη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Πρόκειται για τέσσερα διαφορετικά περιστατικά για τα οποία η 40χρονη πρώην σύντροφος και κατ΄ εξακολούθηση θύμα του είχε υποβάλλει ξεχωριστές καταγγελίες.

Το πρώτο «ξέσπασμα» του 33χρονου το οποίο κατήγγειλε συνέβη στις 4 Απριλίου 2020, όταν ο ίδιος απείλησε πως θα την σκοτώσει και έφτασε στο σημείο να χτυπήσει την ίδια αλλά και το ανήλικο παιδί τους.

Όμως ο Σεπτέμβριος του 2021 είναι ο μήνας όπου ο 33χρονος έδωσε «ρεσιτάλ» αγριότητας, και στον οποίο τοποθετούνται χρονικά τα υπόλοιπα τρία περιστατικά εναντίον της 40χρονης.

Συγκεκριμένα, στις 6/9/21 ο «νταής» περιέλουσε με βωμολοχίες την γυναίκα, απειλώντας τη και κλέβοντας από εκείνη το κινητό της τηλέφωνο, ενώ μια εβδομάδα μετά, στις 13/9, την απείλησε και την εξύβρισε για ακόμη μια φορά.

Η 40χρονη, στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από την βίαιη συμπεριφορά του, έλαβε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, σύμφωνα με τα οποία του απαγορευόταν να πλησιάζει την κατοικία της.

Το γεγονός αυτό, όμως, δεν φαίνεται να πτόησε καθόλου τον 33χρονο, ο οποίος την «επισκέφθηκε» εκ νέου στις 15/9/21 για να εξαπολύσει πάλι εναντίον της βρισιές και απειλές.

Ο κατηγορούμενος, που αψήφησε κανόνες δικαίου, στοιχειώδους ανθρωπιάς αλλά την δικαστική απόφαση περί ασφαλιστικών μέτρων, δεν έδωσε το «παρών» στην αίθουσα του δικαστηρίου, και οι υποθέσεις εκδικάστηκαν ερήμην του.

Κρίθηκε ένοχος από την έδρα για κάθε υπόθεση ξεχωριστά και οι ανάλογες ποινές σε όλες τις περιπτώσεις του επιβλήθηκαν χωρίς αναστολή. Αναλυτικά:

Αναφορικά με το περιστατικό στις 16/4/20, για τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης κατά συρροή και της απειλής, τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών χωρίς αναστολή.

Σχετικά με το περιστατικό στις 6/9/21, για τις κατηγορίες της εξύβρισης, απειλής και κλοπής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση συνολικά 10 μηνών χωρίς αναστολή.

Για τα τεκταινόμενα της 13/9/21, για τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής, του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών χωρίς αναστολή.

Τέλος, σχετικά με τα συμβάντα της 15/9/21, για τις κατηγορίες της εξύβρισης, απειλής και παραβίασης δικαστικής απόφασης, τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών χωρίς αναστολή.

Το δικαστήριο διέταξε έκτιση της ποινής στον 33χρονο σε όλες τις υποθέσεις, με τους μήνες που καλείται να περάσει στη φυλακή να ανέρχονται σε 59, αγγίζοντας σχεδόν τα 5 έτη.

Στον κατηγορούμενο δόθηκε δικαίωμα έφεσης, η οποία μπορεί να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο να μην πλησιάζει την 40χρονη και να μην επικοινωνεί μαζί της.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here