Σε δίκη 19χρονος για καταγγελλόμενο βιασμό σε πάρτι ενηλικίωσης στον Βόλο

123

Να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία του βιασμού μιας κοπέλας που έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 σε πάρτι ενηλικίωσης στον Βόλο, προτείνει ο εισαγγελέας και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου. Ο 18χρονος τότε νεαρός κατηγορείται ότι βίασε μια συνομήλική του σε πάρτι ενηλικίωσης που είχε γίνει σε σπίτι στον Βόλο και σήμερα είναι ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή. Η εισαγγελική πρόταση είναι απαλλακτική για έναν επίσης 18χρονο φίλο του κατηγορούμενου που κατηγορούταν για συνέργεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε η δικογραφία της υπόθεσης και ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη για βιασμό σε βαθμό κακουργήματος, ενός 19χρονου, φοιτητή σήμερα. Το σκεπτικό της πρότασης του εισαγγελέα βασίζεται στο ότι η κοπέλα και ο κατηγορούμενος παραδέχτηκαν ότι έγινε η ερωτική πράξη, αν και ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι παλιότερα οι δύο είχαν δεσμό και η κοπέλα πήγε μαζί του με τη θέλησή της. Η εισαγγελική πρόταση για τον 19χρονο φίλο του κατηγορούμενου, που κατηγορούνταν για συνέργεια είναι απαλλακτική.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο βιασμός καταγγέλθηκε ότι έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου όταν γινόταν πάρτι ενηλικίωσης με τη συμμετοχή περίπου 25 ατόμων συμμαθητών και φίλων του ατόμου που διοργάνωσε το πάρτι. Στο πάρτι συμμετείχε και η 18χρονη τότε κοπέλα, που κάποια στιγμή, ενώ οι νεαροί είχαν πιεί 2-3 ποτά, βρήκε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και του ζήτησε να κατέβει στο δωμάτιό του για να φορέσει μια βερμούδα, γιατί είχε ζεσταθεί. Ο νεαρός που διοργάνωσε το πάρτι της απάντησε ότι τα δωμάτια του κάτω ορόφου ήταν κλειδωμένα και το κλειδί το είχε το πρώην αγόρι της. Η νεαρή πήγε τον βρήκε και του ζήτησε το κλειδί του δωματίου του φίλου τους για ν’ αλλάξει.
Τότε ο νεαρός, που ήταν πρώην φίλος της 18χρονης, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, την ακολούθησε της άνοιξε και μπήκε μαζί της στο δωμάτιο, αρχικά κλειδώνοντας την πόρτα από μέσα. Μετά από λίγη ώρα στο δωμάτιο πήγε ο διοργανωτής του πάρτι, που χτύπησε για να πάρει το κλειδί, όπως ισχυρίστηκε για να ανοίξει άλλο δωμάτιο και όταν το πήρε από τον 18χρονο κλείδωσε την πόρτα απ’ έξω, αφήνοντας μέσα στο δωμάτιο τον φερόμενο ως δράστη και την συνομήλικη κοπέλα.
Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της νεαρής, ο 18χρονος της έβγαλε τα ρούχα, παρά τη θέλησή της, της πίεζε τα χέρια για να μην αντιδράσει και κάποια στιγμή που φώναξε, της έκλεισε το στόμα, όμως επειδή στον πάνω όροφο έπαιζε μουσική δεν την άκουσε κανείς. Ο δράστης φέρεται να την άρπαξε από τα μαλλιά, για να την ακινητοποιήσει και τη βίασε, παρά το ότι η νεαρή του ζητούσε να φύγει και του έλεγε ότι δεν θέλει.
Όταν ο νεαρός φέρεται να ολοκλήρωσε την πράξη του, τηλεφώνησε από το τηλέφωνο της κοπέλας στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και του ζήτησε να κατέβει να ξεκλειδώσει το δωμάτιο, όπως και έγινε.
Η κοπέλα ανέβηκε στον όροφο του σπιτιού και κλαίγοντας πήγε στην τουαλέτα, όπου διηγήθηκε στις φίλες της τι είχε συμβεί. Με το που έγινε γνωστό στους νεαρούς που συμμετείχαν στο πάρτι τι είχε συμβεί, άρχισαν να φεύγουν.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η νεαρή κατήγγειλε για βιασμό τον 18χρονο και για συνέργεια σε βιασμό τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου έγινε το πάρτι.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here