Περιπέτεια για Βολιώτη – Αγόρασε αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία και βρέθηκε κατηγορούμενος σε δικαστήριο

83

Ακόμη μια περίπτωση αγοράς αυτοκινήτου από εταιρία- φάντασμα στην Βουλγαρία εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στο εδώλιο αυτή τη φορά κάθισε Βολιώτης αγοραστής αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και πλαστογραφίας, καθώς τα τιμολόγια που προσκόμισε στο τελωνείο διαπιστώθηκε πως δεν είχαν αντίκρισμα.

Το αποτέλεσμα ήταν ο άνδρας, που θεώρησε πως βρήκε αυτοκίνητο στην γειτονική χώρα σε εξαιρετική τιμή, να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες ως κατηγορούμενος.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, βρήκε το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο όχημα στο ηλεκτρονικό κατάστημα εταιρίας στην Βουλγαρία στην τιμή των 250 ευρώ. Επικοινώνησε με την εταιρία και αποφάσισε να επισκεφθεί τη γειτονική χώρα για να πραγματοποιήσει την αγορά. Όταν έφθασε εκεί, δεν διαπίστωσε τίποτα που να του φανεί περίεργο στα γραφεία της εταιρίας, καθώς φαινόταν να λειτουργεί νομότυπα, απασχολώντας υπαλλήλους και συνεργαζόμενη με άλλες επιχειρήσεις, όπως φορτωτικές, ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε πολλές άλλες μάντρες αυτοκινήτων στην περιοχή.

Στην συνέχεια, αφού αγόρασε το όχημα, επέστρεψε στον Βόλο, όπου και το εκτελώνισε, ελέγχοντας μάλιστα όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως του ζητήθηκε. Η περιπέτεια του Βολιώτη άρχισε δύο χρόνια αργότερα, όταν έλαβε κλήση από το τελωνείο πως προσκόμισε εικονικό τιμολόγιο ανύπαρκτης εταιρίας και θα ασκούταν δίωξη εναντίον του.

Ο άτυχος άνδρας, που από θύμα απάτης βρέθηκε να δικάζεται ο ίδιος, αναγκάστηκε να πληρώσει, εκτός από τα 600 ευρώ του εκτελωνισμού, επιπλέον 1700 ευρώ πρόστιμο.

Ο ίδιος αθωώθηκε από το δικαστήριο, δεν είναι όμως το μοναδικό θύμα τέτοιου περιστατικού, καθώς στην θέση του έχουν βρεθεί πολλοί ακόμη στον Βόλο και όχι μόνο, δελεασμένοι από τις χαμηλές τιμές των οχημάτων στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στην δικαστική αίθουσα, η συγκεκριμένη εταιρία-φάντασμα έχει πρωτοστατήσει και σε άλλες υποθέσεις, με σεβαστό αριθμό πολιτών να πέφτει θύμα απάτης τους και να βρίσκεται στην ίδια περιπέτεια.

Πηγή: thenewsppaer.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here