Πάνος Ιωαννίδης: “Θα ήθελα μελλοντικά να ζήσω στο Πήλιο και ίσως να δραστηριοποιηθώ και επιχειρηματικά”

94

Τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από την μικρή οθόνη, καθώς μας κέρδισε με τις μαγειρικές του γνώσεις, αλλά και την ευγένειά του. Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει διαγράψει μια μακρά πορεία στον χώρο της γαστρονομίας και συνεχίζει σε πιο δημιουργικά πλέον μονοπάτια. Αγαπά την ιταλική κουζίνα, μιας και θήτευσε για αρκετό διάστημα στη γείτονα χώρα, όμως δεν κρύβει την αγάπη του για την ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία. Με τη Μαγνησία έχει στενούς δεσμούς και δεν διστάζει να ονειρεύεται ακόμη και τη μόνιμη εγκατάστασή του στο αγαπημένο του Πήλιο! Πρόσφατα έγινε πατέρας και η ζωή του έχει αλλάξει, ενώ αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα πιο διαφορετικά και τα πιο όμορφα που έχει ζήσει. Ο αγαπημένος chef μας μιλά για την πορεία του στη γαστρονομία, τα νέα του εγχειρήματα, αλλά και την αγάπη του…το Πήλιο!

Συνέντευξη στη Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

κ. Ιωαννίδη πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Τι αναμνήσεις σας ξυπνούν; Με ποια γεύση τα συνδυάζετε;

Μου έρχονται στο μυαλό εικόνες των Χριστουγέννων με επίκεντρο πάντα το γιορτινό τραπέζι με πιάτα που συνήθως μαγειρεύουμε εκείνες τις ημέρες, όπως χοιρινό με δαμάσκηνα, γαλοπούλα αλλά και πολλά γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπακλαβά.

Πάντα θυμάμαι με ιδιαίτερη ζεστασιά τα Χριστούγεννα που πέρασα στην Ιταλία καθώς στην Ελλάδα, τις περισσότερες χρονιές, εργαζόμουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Το ταξίδι σας στη μαγειρική και τη γαστρονομία είναι μεγάλο και πολυποίκιλο. Πώς ξεκινήσατε να μαγειρεύετε; Και πως πήρατε την απόφαση να συνεχίσετε επαγγελματικά σε αυτό το γευστικό μονοπάτι;

Ανέκαθεν είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαγειρική. Στην οικογένειά μου δίναμε μεγάλη σημασία στο φαγητό. Η καταγωγή μου-και από τους δύο γονείς-είναι από την Κωνσταντινούπολη. Έχω έντονα στη μνήμη μου εικόνες από τις γιαγιάδες μου να μαγειρεύουν κι εγώ να μπαίνω στην κουζίνα , να βλέπω, να μυρίζω τα φαγητά. Στην πορεία, στα 17 μου, αποφάσισα να ακολουθήσω τη μαγειρική ως επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here