«Ως τέλος του 2022, οι τιμές ήταν υψηλές για μισθώσεις και πωλήσεις ακινήτων»

68

Σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουν τους υποψήφιους πελάτες τους είναι οι κτηματομεσίτες του Βόλου, είτε θέλουν να αγοράσουν ένα επενδυτικό ακίνητο, είτε να στεγάσουν την οικογένειά τους, είτε θέλουν να μισθώσουν επαγγελματική στέγη ή ενός σπιτιού για τους ίδιους και τα παιδιά τους, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Σοφία Χαλκιά πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Βόλου.
Η πρόεδρος των κτηματομεσιτών, τόνισε ότι πάντα υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά ή μίσθωση ενός ακινήτου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, στην οικονομική κρίση, υπήρξε στασιμότητα, οπότε δειλά – δειλά ξεκινάει το ενδιαφέρον και με τα στεγαστικά δάνεια τα οποία δίνονται σε όσους έχουν τη δυνατότητα. Οπότε υπάρχει ενδιαφέρον, κυρίως για παλιές κατοικίες που θέλουν αναδόμηση με εύλογες τιμές για την εποχή, αλλά και για ανακαινίσεις κατοικιών που διαμένουν.
«Μέχρι τις τελευταίες ημέρες του 2022, οι τιμές ήταν υψηλές για τις μισθώσεις και για τις πωλήσεις ακινήτων», ανέφερε η κα Χαλκιά.

«Οι τιμές εξοχικών κατοικιών είναι σε “γήινα” επίπεδα»

Η κτηματομεσίτης τόνισε ότι για σπίτια εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος ενδιαφέρονται όσοι θέλουν να στεγάσουν την οικογένειά τους, και για τα οποία, υπάρχει ένα ενδιαφέρον και μια ροή.
Από την άλλη, για εξοχικές κατοικίες κόστους ως 150.000 € το μέγιστο, υπάρχει ενδιαφέρον από επισκέπτες, στην περιοχή, ώστε να περνούν όμορφα τον χρόνο τους στην περιοχή μας. Η κα Χαλκιά τόνισε ότι στην περιοχή μας οι τιμές των εξοχικών κατοικιών είναι σε «γήινα» επίπεδα, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει.
Η επαγγελματίας στο χώρο των ακινήτων, επισήμανε ότι κατασκευαστές και ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων, βρίσκονται σε τροχιά οικοδόμησης καινούργιων μικρών διαμερισμάτων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ζήτησης που υπάρχει, είτε από φοιτητές, είτε από νέα ζευγάρια, είτε από οικογένειες.

Επιμόρφωση κτηματομεσιτών για την βραχυχρόνια μίσθωση

«Πιστεύουμε ότι συνεχώς θα εμπλουτίζεται το χαρτοφυλάκιό μας και θα μπορούμε να έχουν διαθέσιμα τέτοια ακίνητα, ώστε καλύπτουμε όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα», σημείωσε η κα Χαλκιά.
Αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, ο Σύλλογος δεν έχει αυτή την προσέγγιση, αλλά υπάρχουν κτηματομεσίτες, που επιμορφώνονται, για να είναι προετοιμασμένοι να παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, κυρίως για κάποιος περιοχές της Μαγνησίας που έχουν ζήτηση.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here