“Νέα Μόσχα” η Αγία Μονή. Κληρονομεί σπίτι το… ΚΚΕ;

149

Η απίστευτη ιστορία Τρικαλινής “συντρόφισσας” και η κληρονομιά της στο κόμμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr πριν λίγα χρόνια ηλικιωμένη γυναίκα, οργανωμένη στα χρόνια της επίγειας ζωής της στο ΚΚΕ, απεβίωσε. Το σπίτι όπου διέμενε στο κέντρο της Αγίας Μονής παραμένει έκτοτε σφραγισμένο και οι γείτονες κίνησαν διαδικασίες να βρουν κληρονόμους ή στην τελική να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων να το καθαρίσει και να το αναστηλώσει καθώς είναι πια επικίνδυνο και λειτουργεί και ως εστία μόλυνσης. Από την αναζήτηση προέκυψε ότι η ίδια η γυναίκα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αφήσει το σπίτι στο… ΚΚΕ, στο κόμμα όπου αφιέρωσε τη ζωή της και πίστεψε σε αυτό.

Ο Αγιαμονιώτης δημοτικός σύμβουλος και επιτετραμμένος του Δήμου Τρικκαίων πλέον της 20ετίας στη συνοικία, Τάκης Παζαϊτης ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γιώργο Καϊκη, ο οποίος ανέλαβε να δει αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, με την προοπτική αξιοποίησης του ακινήτου από το κόμμα. Μάλιστα το θέμα τέθηκε και στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Παζαϊτη να κάνει… ανοίγματα και προς τις θέσεις του Καϊκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγία Μονή αποκαλούνταν ανέκαθεν “μικρή Μόσχα” λόγω των υψηλών ποσοστών του ΚΚΕ εκεί. Αν δε το κόμμα πάρει και κληρονομιά και δούμε κανένα νέο… “Σπίτι του Λαού” εκεί, ε τότε δικαίως θα ονομάζεται και… “Νέα Μόσχα”.

Πηγή: trikalavoice.grKKE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here