Λουκέτα σε καταστήματα των Τρικάλων. Αδειάζουν εμπορικοί δρόμοι!

274

Καταρρέει η τοπική αγορά μετά και το δεύτερο lockdown.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας, μην αντέχοντας να σηκώσουν τα έστω και μειωμένα έξοδά τους. Οι “κρατικές επιχορηγήσεις” και διευκολύνσεις δεν φτάνουν για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις ζωντανές. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες στους κεντρικούς δρόμους (από Κοραή και Καποδιστρίου, μέχρι Αθανασίου Διάκου και Καραϊσκάκη) με καταστήματα που αδειάζουν το ένα μετά το άλλο και ιδιοκτήτες ακινήτων να υποχρεώνονται να τα “βγάζουν” προς ενοικίαση ακόμη και με 200-250 €.

Εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης καθώς και “μεγάλοι” Τρικαλινοί του κλάδου του εμπορίου έχουν υποστεί ζημιά, καθώς του έμεινε όλο το χειμερινό εμπόρευμα στις αποθήκες, ενώ οι ίδιοι το είχαν πληρώσει στους προμηθευτές. Και δεν ξέρουν αν θα πρέπει να βάλουν και πόσες παραγγελίες για τη νέα σεζόν που ξεκινάει, άνοιξη-καλοκαίρι.

Ανάλογα δύσκολη είναι η κατάσταση και στην εστίαση με τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις να προεξοφλούν ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις της πόλης δεν θα ανοίξει μετά την άρση των μέτρων.

Πηγή: trikalavoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here