Η πλημμύρα άφησε πληγές στο περιβάλλον και την πανίδα του Πηνειού

302

Ακόμη και σήμερα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα ψάρια βρίσκονται νεκρά στα χωράφια καθώς δεν κατάφεραν να διαφύγουν στην κοίτη μετά την υποχώρηση των νερών

Οι πληγές που άφησε η πρόσφατη πλημμύρα του Πηνειού ποταμού του περασμένου δεκαημέρου δεν εστιάζονται μονάχα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις στις κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνα. Παρατηρούνται ταυτόχρονα στο περιβάλλον και την πανίδα.

Μετά την υποχώρηση των νερών από τα χωράφια οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με ένα θλιβερό θα έλεγε κανείς θέαμα.

Κατά μήκος των όχθων του Πηνειού ποταμού αλλά και εντός των χωραφιών βρίσκονται εκατοντάδες μικρά και πολύ μεγάλα ψάρια, τα οποία δεν κατάφεραν να παρασυρθούν από τα νερά και να εισρεύσουν κι εκείνα στην κοίτη του Πηνειού ποταμού. Συνέπεια αυτού του γεγονότος να πεθάνουν και να παραμείνουν στις όχθες και στα χωράφια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αρκετές ημέρες τώρα από τα χωράφια και κατά μήκος της όχθης του ποταμού επικρατεί έντονη δυσοσμία που παρατηρείται από τα νέκρα ψάρια και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Δυστυχώς το φαινόμενο παρατηρείται πάντα κατά την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού. Ωστόσο στην παρούσα φάση ήρθε να ενταθεί καθώς ακόμη και σήμερα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες που εντείνουν το πρόβλημα που σχετίζεται με την έντονη δυσοσμία.

Φωτογραφία εξωφύλλου από: ZάρκοNow

Πηγή: krinitrikalon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here