Η φυλακή … «καταφύγιο» για τον 39χρονο που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε εργαζόμενη

106

Στη φυλακή θα βρει …«καταφύγιο» ο 39χρονος, ο οποίος στις αρχές του μήνα απείλησε αρχικά με χλοοκοπτικό και στη συνέχεια με αλυσοπρίονο μια 58χρονη εργαζόμενη στον Δήμο Βόλου, στο πάρκο της Βαμβακουργίας και έκτοτε νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, απ’ όπου πήρε εξιτήριο χθες για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής και κάθισε σο εδώλιο, χωρίς παρουσία συνηγόρου, ενώ είχε προηγηθεί ενημέρωση της Εισαγγελίας ότι η μόνη διέξοδος για να σταματήσει να είναι επιθετικός, να πάψει να είναι ο φόβος και τρόμος στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και εφόσον δεν υπάρχουν δομές με κενές κλίνες, μόνη διέξοδος είναι η ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν τόσο η 58χρονη υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρασίνου, την οποία κυνηγούσε με το αλυσοπρίονο ο κατηγορούμενος, όσο και μια 26χρονη υπάλληλος που ήταν παρούσα στο επεισόδιο, που κατέθεσαν τι έγινε το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου στο πάρκο της Βαμβακουργίας, όταν εμφανίστηκε ο 39χρονος την ώρα που εργάζονταν, περιγράφοντας την τρόμο που έζησαν.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι θα οδηγηθεί ση φυλακή, όπου είναι το κατάλληλο περιβάλλον για εκείνον, σύμφωνα και με τους ψυχίατρους.

Καταλύτης για την απόφαση του Δικαστηρίου αποτέλεσε η γνωμάτευση του διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κ. Ασπραδάκη, που αποφάνθηκε ότι ο 39χρονος έχει συνείδηση των πράξεών του, παρότι αντιμετωπίζει ψυχωτικό πρόβλημα και είναι επικίνδυνος για τον Εαυτό του και για τους άλλους.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια, στο παρελθόν έχει επιτεθεί και απειλήσει και άλλες γυναίκες στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, χωρίς λόγο, ενώ εκτιμάται ότι στην φυλακή θα βρει τον δρόμο του, θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, θα σιτίζεται και η πείνα δεν θα τον εξωθεί σε ακραίες πράξεις, όπως θα συμβεί εάν αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 39χρονος στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου στο πάρκο Βαμβακουργίας, όρμησε από πίσω στην 58χρονη δημοτική υπάλληλο, την ώρα που κλάδευε, αρχικά την απείλησε κρατώντας το χλοοκοπτικό που βρισκόταν στο έδαφος, το έστρεψε εναντίον της και το πέταξε.

Στη συνέχεια πήρε από τα χέρια της υπαλλήλου το αλυσοπρίονο, που ευτυχώς η γυναίκα πρόλαβε να σβήσει και άρχισε να την κυνηγάει, την έβρισε και απέδειξε επιθετικότητα…
Η 58χρονη μπήκε στο σπίτι μια γυναίκας στην περιοχή, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και την υπηρεσία της. Ο 39χρονος συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε είναι γνωστός στην περιοχή.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here