Η επόμενη μέρα στην ΕΒΟΛ – Οι μνηστήρες του Συνεταιρισμού μετά τον θάνατο Πρίντζου

214

Μετά τον αδόκητο χαμό του Νικήτα Πρίντζου, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου επικρατεί παγωμάρα. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει, οτι ξαφνικά, ο εμπνευστής της Ένωσης, δε βρίσκεται πια ανάμεσά τους, να δει τους καρπούς των έργων του. Μπορεί να πέρασαν πέντε ημέρες από τον θάνατό του, όμως κανείς δεν έπαψε να μιλάει για εκείνον.

Τα βλέμματα όμως είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα του πιο υγιούς και αναπτυσσόμενου Συνεταιρισμού της Θεσσαλίας. Της ΕΒΟΛ. Ένα brandname που δημιουργήθηκε σιγά σιγά, καθιερώθηκε όμως στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού.

Ήδη οι διεργασίες για την αντικατάσταση του Νικήτα Πρίντζου έχουν ξεκινήσει στα παρασκήνια, αφού η ΕΒΟΛ δε μπορεί να παραμείνει ακέφαλη για πολλές μέρες. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα προκύψει από τα σημερινά μέλη, καθώς πρόσφατα είχαμε εκλογική διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα που “παίζουν” αυτή την ώρα για τη θέση του προέδρου είναι εκείνα του Α. Μανωλάκη και του Σ. Διακομή.

Η ιστορία της ΕΒΟΛ

Επιχειρώντας μία ιστορική αναδρομή στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας, ανάμεσα σε αυτές που το όνομά τους έγινε συνώνυμο με τον τόπο μας, σίγουρα θα ξεχωρίσει κάποιος τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ που με τα προϊόντα της μεγάλωσαν τέσσερις γενιές και έγιναν ένα με το καταναλωτικό κοινό.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου ιδρύθηκε το 1926 και είναι το δευτεροβάθμιο συνεταιριστικό όργανο των Συνεταιρισμών των χωριών γύρω από τον Βόλου, καθώς και των χωριών του Δυτικού Πηλίου και της περιοχής του Βελεστίνου. Το 1952 ιδρύεται από την Ένωση η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ με αντικείμενο τη συγκέντρωση, επεξεργασία και διάθεση του αγελαδινού γάλακτος στην τοπική αγορά.

Ο σκοπός της ίδρυσης ήταν και συνεχίζει να είναι η δυνατότητα της Συνεταιριστικής Οργάνωσης στην άσκηση παρεμβατικής πολιτικής στην τιμή του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος, και η διασφάλιση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Έτσι σήμερα έχει επιτευχθεί οι κτηνοτρόφοι μας να απολαμβάνουν από τις υψηλότερες τιμές που δίνονται στο γάλα πανελλαδικά.

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη Γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.

Επιτυγχάνεται ο συνδυασμός της παράδοσης με τους σύγχρονους κανόνες και διαδικασίες που ισχύουν στις βιομηχανίες τροφίμων (ΗΑCCΡ, ΙSΟ 22000).

Τα τελευταία χρόνια η ΕΒΟΛ σχεδίασε και παράγει αρκετά νέα προϊόντα σε προσεγμένες ποιοτικά και αισθητικά συσκευασίες.

Επίσης με την ευθύνη και την ευαισθησία που τη διακρίνει, στηρίζει αφενός μεν την προσπάθεια των κτηνοτρόφων που ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία, αφετέρου δε καλύπτει την ανάγκη των καταναλωτών για ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα.

Πρωτοπόρος στον κλάδο παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων γάλακτος (γίδινο και αγελαδινό εμφιαλωμένο φρέσκο βιολογικό γάλα, καθώς και τα παράγωγα αυτών- γιαούρτι γίδινο και πρόβειο βιολογικό, γίδινο βούτυρο βιολογικό και γίδινο τυρί βιολογικό) η Συνεταιριστική Βιομηχανία ΕΒΟΛ διαθέτει αυτά και πέραν του νομού μας, μαζί με τα υπόλοιπα συμβατικά προϊόντα της.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here