Δράμα για νεογέννητο βρέφος στον Βόλο που ψάχνει «σπίτι» – Ψυχοπαθής η μητέρα, κακοποιητικός ο πατέρας

87

Στην εισαγγελία απευθύνθηκαν γιατροί της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου στο Βόλο για βρέφος που γεννήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι ζήτησαν από την εισαγγελεία ειδική άδεια να φιλοξενηθεί το μωράκι στην κλινική με τα πρόωρα για επιπλέον χρονικό διάστημα, καθώς η 29χρονη μητέρα του αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως – και όχι μόνο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η μητέρα του μωρού έχει καταγεγραμμένο ψυχιατρικό ιστορικό και πάσχει από ψυχικό νόσημα για το οποίο της έχει συνταγογραφηθεί αγωγή ειδικών φαρμάκων, την οποία συνέχιζε ως έγκυος αλλά δεν ήταν ικανή να ακολουθήσει επιμελώς. Η εγκυμοσύνη της ήταν επί το πλείστον ανεπιτήρητη, ενώ δεν έχει κανένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η ίδια, μόλις πριν δύο εβδομάδες, επισκέφθηκε το νοσοκομείο για περιστατικό κακοποίησης από τον 38χρονο σύντροφό της, ο οποίος φέρεται να είναι ο πατέρας του βρέφους και είναι άνεργος. Έπειτα, η γυναίκα έμεινε για μικρό διάστημα στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών αλλά σύντομα επέστρεψε στην οικία του 38χρονου, όπου φιλοξενείται καθώς δεν έχει μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η 29χρονη απευθύνθηκε στο νοσοκομείο λόγω κακοποίησης από το σύντροφό της. Ο άνδρας δεν φαίνεται να έδειχνε την στοιχειώδη ευαισθησία για την κατάσταση της, ενώ εκείνη φαίνεται να μην είναι σε θέση να φροντίσει η ίδια τον εαυτό της αλλά ούτε και το μωρό.

Το νεογέννητο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο τις πρώτες ώρες των Χριστουγέννων, 25/12, χωρίς επιπλοκές και είναι απολύτως καλά στην υγεία του, ενώ οι υπεύθυνοι της παιδιατρικής κλινικής, ανήσυχοι για το μέλλον του, κινητοποιήθηκαν άμεσα. Ήρθαν σε επικοινωνία με την εισαγγελέα υπηρεσίας στο Βόλο, η οποία, αφουγκραζόμενη την κατάσταση, έδωσε ειδική εντολή να παραμείνει το μωράκι στην παιδιατρική του νοσοκομείου, ωσότου βρεθεί κατάλληλος φορέας ή υπηρεσία να αναλάβει την φροντίδα του.

Το βρέφος θα παραμείνει μακριά από την 29χρονη μητέρα του μέχρι και εφόσον η κατάσταση της ψυχικής υγείας της τελευταίας σταθεροποιηθεί. Στην 29χρονη γυναίκα δεν έχει δοθεί ακόμη εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την γέννα της.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here