Αλμυρός: Μπούλινγκ σε 12χρονο – Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα εξομαλύνουν το σχολικό περιβάλλον

87

Το ασφαλέστερο μέρος για όλα τα παιδιά είναι το σχολείο, δήλωσε μετά τη σύσκεψη που έγινε χθες στο Γυμνάσιο Αλμυρού για την υπόθεση μπούλινγκ σε βάρος 12χρονου από τρεις συμμαθητές του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής ΔΔΕ, η διεύθυνση του σχολείου, οι γονείς του 12χρονου, το προεδρείο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αποφασίστηκε οι εμπλεκόμενοι μαθητές να συναντηθούν με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβούλους εκπαίδευσης, ώστε να εξομαλυνθεί το σχολικό περιβάλλον.
Όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, ο 12χρονος μαθητής δέχεται πίεση από τους συμμαθητές του, στον χώρο του σχολείου, όπου διαπιστώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού σε μικρή ένταση, αλλά εκτός σχολείου τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη των γονέων για απειλή κατά των τριών μαθητών που έκαναν μπούλινγκ στο παιδί τους.
Όπως αποφασίστηκε, τόσο ο 12χρονος όσο οι μαθητές που άσκησαν bullying σε βάρος του, θα έχουν συναντήσεις με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβούλους εκπαίδευσης, συνδράμοντας στην κατεύθυνση να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο σχολικό περιβάλλον.
Ο διευθυντής τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης του 12χρονου από το συγκεκριμένο σχολείο και θα παραμείνει στη σχολική μονάδα εφόσον το επιθυμούν οι γονείς του. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 12χρονου είπε στους εκπαιδευτικούς ότι το παιδί της χαίρεται να πηγαίνει στο σχολείο.
Η μητέρα του 12χρονου μαθητή, σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, δεν ανέφερε ποτέ στον ίδιο ότι οι άλλοι μαθητές έδεσαν ή έκαψαν με τσιγάρο το παιδί της. Από τη συζήτηση έγινε γνωστό ότι το παιδί έφερε αμυχές και ο διευθυντής της ΔΔΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η βία ασκήθηκε εκτός σχολικού χώρου, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να δέθηκε και να κάηκε ο 12χρονος μέσα στο σχολείο, το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το ασφαλέστερο περιβάλλον.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here