Θεοδωρικάκος: Πολύ πιθανό να καθιερώσουμε τη σταδιακή προσέλευση στο Δημόσιο

435

«Πετύχαμε με αλληλεγγύη, ενότητα και πειθαρχία να αποφύγουμε τα χειρότερα και να έχουμε σχετικά περιορισμένες απώλειες. Τώρα σταδιακά θα προχωρήσουμε στο σχέδιο επιστροφής στην κανονική ζωή, όσο κανονική μπορεί να είναι ενώ ο κορονοϊός θα είναι εδώ κι εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέσα αποστασιοποίησης και όλα όσα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες», όπως προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

H απάντηση πρέπει να είναι και εθνική και ευρωπαϊκή, συμπλήρωσε αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, σημειώνοντας πως το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, να στηριχθούν  οι εργαζόμενοι, να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ωστόσο πως όλο το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να συμβάλλει με όρους συνεννόησης και αλληλεγγύης, «δεν είναι η στιγμή για λαϊκισμούς, δημαγωγίες και ανεύθυνες καταστάσεις». 

«Αν μας δίδαξε κάτι αυτή η κρίση είναι πως τα καταφέραμε γιατί επιδείξαμε ενότητα και αλληλεγγύη, συνεννόηση, αλληλοΰποστήριξη, πάρθηκαν πολύ έγκαιρα οι αποφάσεις και τέθηκε πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Ο πρωθυπουργός έκανε μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές υπερβάσεις, ας κάνουν και οι υπόλοιποι κι ας ενώσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειές μας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υπόθεση της τηλεκατάρτισης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως η κυβέρνηση έχει απαντήσει ολοκληρωμένα και έκανε λόγο για «υπερβολικό θόρυβο» γύρω από την υπόθεση. «Η παρέμβαση του πρωθυπουργού έχει διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση» τόνισε.

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και δεν θα είναι επιστροφή σε αυτό που ζούσαμε πριν εμφανιστεί ο κορονοϊός, ξεκαθάρισε, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κινδύνους. 

Αυτό ισχύει και για τα σχολεία, πρόσθεσε, υπάρχει μία συζήτηση, θα καταλήξει κάπου και αυτό θα τηρήσουμε πειθαρχημένα και με πολύ μεγάλη προσοχή. Για το Δημόσιο σημείωσε πως θα λειτουργήσει κανονικά όπως λειτουργεί έως τώρα χωρίς μεγάλες μεταβολές.

Υπάρχει προετοιμασία για να διαμορφωθεί το πλαίσιο για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η εξ αποστάσεως απασχόληση. Μέσα στον Μάιο θα προχωρήσει η ψηφιακή υπογραφή, δηλαδή η δυνατότητα να υπογράφει όλη η ιεραρχία ψηφιακά, που θα μας απαλλάξει από γραφειοκρατία και αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως εξήγησε.

Πολύ σημαντική είναι η πιθανότητα να καθιερώσουμε τη σταδιακή είσοδο στις υπηρεσίες, δηλαδή να έρχονται οι εργαζόμενοι σε 2-3 φάσεις, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

«Περιμένουμε την οριστική απόφαση για τα σχολεία γιατί αυτό θα συμπαρασύρει και τις άδειες ειδικού σκοπού» σημείωσε, «δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης κανένα σχέδιο μεταβολής των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ