Θεοδωρικάκος: Διάλογος και συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες στο μεταναστευτικό/προσφυγικό

305

Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ενισχύει τις αρμοδιότητες των περιφερειών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τις συνεχείς συσκέψεις που έχει με δημάρχους, ιδιαίτερα περιοχών που θα υποδεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες με προσφυγικά χαρακτηριστικά και τόνισε ότι απαιτείται συνεχής ενημέρωση, διάλογος, συνεννόηση και συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε την κατάσταση των αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όπου εργάζονται περί τους 7.000 υπαλλήλους, 500 εκ των οποίων είναι μηχανικοί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, ο υπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των αιρετών περιφερειών, με έναν ρηξικέλευθο νόμο, ο οποίος θα συνταχθεί ύστερα από διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαραίτητη τη συνεννόηση με τα άλλα κόμματα και σημείωσε ότι η διαδικασία συνεννόησης θα γίνει κατά τα πρότυπα του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, το οποίο κατατέθηκε αφού προηγουμένως βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση κατόπιν διακομματικού διαλόγου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν και στελέχη της κυβέρνησης.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here