Θανάσης Παιδής στον διευθυντή του ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε χωριά της Ελασσόνας: Αποζημιώστε δίκαια και άμεσα τους αγρότες

302

Κοντά στους παραγωγούς της περιοχής Ελασσόνας βρέθηκε για μια ακόμη φόρα ο Θανάσης Παιδής. Μαζί με το διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο επισκέφτηκαν  καλλιέργειες και συνομίλησαν με αγρότες που έχουν πληγεί κατά το πρόσφατοχρονικό διάστημα.

Ο Θανάσης Παιδής ζήτησε δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλους τους πληγέντες παραγωγούς, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο όσο πότε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον Οργανισμό. Σ’ αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ο κ. Παιδής έχει πραγματοποιήσεισειρά παρεμβάσεων σχετικά με τις τροποποιήσεις και τις βελτιώσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση ο Θανάσης Παιδής έθεσε τις παρακάτω κατεπείγουσες αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία του Οργανισμού:

α) Στον Κανονισμό, ώστε να καλύπτονται περισσότερα ζημιογόνα αίτια. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει πληρέστερη εξασφάλιση και σε μεγαλύτερο εύρος για τους πληγέντες αγρότες.

β) Στην απλούστευση των διαδικασιών εκτίμησης με λιγότερη γραφειοκρατία, ενώ αναγκαία κρίνεται η ηλεκτρονική διασύνδεση ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ.

γ) Στον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ σε ότι αφορά τα τεχνολογικά μέσα με στόχο οι εκτιμητές να κάνουν πιο εύκολα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα την εργασία τους. Αυτή η εξέλιξη θα έχει πολλαπλά οφέλη σε όλο το παραγόμενο έργο.

Ο κ. Παιδής ευχαρίστησε τον κ. Λιόντο, όπως και το προσωπικό του ΕΛΓΑ Λάρισας, για την επίσκεψη στην περιοχή, ενώεπανέλαβε την αναγκαιότητα επίσπευσηςτων διαδικασιών προς αποζημίωση όλων τωνπληγέντων παραγωγών.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισήμανε τα εξής: «Βασική μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Ο ΕΛΓΑ μπορεί και πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών, ώστε οι εκτιμήσεις να γίνονται άμεσα και οι αποζημιώσεις να δίνονται δίκαια. Με αυτόν τον τρόπο και με τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, που περιλαμβάνει την μετάβαση του Οργανισμού στην ψηφιακή εποχή, οι αγρότες θα έχουν στο πλευρό τους έναν αξιόπιστο σύμμαχο στις δύσκολες στιγμές της ζημιάς εξαιτίας φυσικών ή καιρικών φαινομένων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με δράσεις, παρεμβάσεις και έργα έχει τη δυνατότητα να δίνει πνοή στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει την αναπτυξιακή ατμομηχανή για την Εθνική Οικονομία.

Σταθερή δέσμευσή μας είναι ότι θα παραμείνουμε πάντα κοντά στους παραγωγούς» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here