Θανάσης Παιδής: Άμεση εξόφληση όλων των πληγέντων παραγωγών από τον ΕΛΓΑ

272

Στο Δαμάσι, που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, συναντήθηκε ο Θανάσης Παιδής με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Θ. Παιδης ζήτησε την άμεση εξόφληση όλων των υποχρεώσεων που έχει ο ΕΛΓΑ προς τους δικαιούχους παραγωγούς των σεισμόπληκτων περιοχών. Από την πλευρά του ο Ν. Δούκας τον ενημέρωσε πως έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων τόσο για τον παγετό του Μαρτίου 2020, όσο και για τα ΚΟΕ (πρώην ΠΣΕΑ) του 2017.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής υπογραμμίζει τα εξής: «Οι παραγωγοί των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου ζουν μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καθώς οι πρόσφατοι σεισμοί άφησαν σημαντικές ζημιές στις περιουσίες τους.

Το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, είναι να υπάρξει η άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Με αυτόν τον τρόπο οι συμπολίτες μας θα λάβουν σημαντική οικονομική ανάσα, ώστε να ανταπεξέλθουν κατά το δυνατόν στις υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους.

Η Πολιτεία, με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πρέπει να δείξει και πάλι γρήγορα αντανακλαστικά προωθώντας τις πληρωμές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Μόνο έτσι θα στηριχθεί έμπρακτα η περιοχή που χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την σεισμική δραστηριότητα.

Εμείςθα είμαστε πάντα κοντά στους πληγέντες αγρότες – στον αγώνα που δίνουν ώστε να επουλώσουν τις πληγές που άφησε ο Εγκέλαδος – ώστε σύντομα να επιστρέψουν στην παραγωγική διαδικασία και σε ένα μέλλον που θα μπορέσει να γίνει καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here