Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο στρατός μας γεμίζει υπερηφάνεια και σιγουριά»

302

Το Καλπάκι Ιωαννίνων και το ακριτικό Μολυβδοσκέπαστο επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννενα για τις ημέρες των εορτών.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το Μουσείο Πολέμου στο Καλπάκι και τον Μαχητή και ενημερώθηκε για τα αιτήματα της περιοχής. Επόμενος σταθμός ήταν η ιστορική Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το Στρατιωτικό Φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο φυλάκιο οι στρατιώτες που τον υποδέχθηκαν έψαλλαν τα κάλαντα με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, ενώ ενημερώθηκε από τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας, ταξίαρχο, Δημήτριο Μπολομύτη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι κοντά στους ακρίτες, είναι κοντά στους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή αυτή και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για την στήριξή της. Είναι ένας τόπος με ισχυρό ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα και πρέπει να δημιουργήσουμε τουριστικές ροές ώστε να κρατά τους νέους ανθρώπους».

Τον κ. Θεοδωρικάκο συνόδευαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης Ηλίας Γιάτσιος, οι δήμαρχοι Κονίτσης Νικόλαος Εξάρχου και Πωγωνιου, Κώστας Καψάλης καθώς και τοπικά στελέχη της ΝΔ και κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here