ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπόγεια αποθήκη της «Νότιας Καβάλας»

378

Φωτ. αρχείου

Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, νέα ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Τετάρτη Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδος 14:00.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα δέχεται γραπτές αιτήσεις παροχής διευκρινίσεων μέχρι και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδος 14:00. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε προκηρύξει στα τέλη του περασμένου μήνα διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της υπολεκάνης Πρίνου-Καβάλας, σε θαλάσσιο βάθος 52 μέτρων στο Βόρειο Αιγαίο Πέλαγος, περίπου έξι χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Θάσου.

Η παραχώρηση θα αφορά σε χρονικό διάστημα έως και 50 έτη μετά την αδειοδότηση του έργου της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου («ΥΑΦΑ»). Η μετατροπή του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» σε ΥΑΦΑ θα πραγματοποιηθεί από τον παραχωρησιούχο εντός δεσμευτικής προθεσμίας, η οποία θα προσδιοριστεί στη σύμβαση παραχώρησης.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ