Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών πήγαν… διακοπές

229

Η «γέφυρα» για τον τουρισμό «παγώνει» τα θερινά σενάρια εκλογών: Το πακέτο που παρουσιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ορίζοντα το τέλος Οκτωβρίου και ως εκ τούτου ερμηνεύθηκε ως οριστική απόρριψη των εισηγήσεων για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Στην κατακλείδα της παρουσίασης ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αισθάνεται πιο δυνατός «έχοντας αντιμετωπίσει σε λίγους μήνες -και σχεδόν παράλληλα- την πρόκληση της οικονομίας, την καταιγίδα του μεταναστευτικού και την απειλή μίας παγκόσμιας πανδημίας».

Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους πολίτες:

«Στην αρχή της γέφυρας που έχουμε να διασχίσουμε, λοιπόν, σας ζητώ να κάνουμε το φετινό καλοκαίρι επίλογο της κρίσης και πρόλογο της αναγέννησης. Με αναπτερωμένη την υπερηφάνεια και την πίστη στις δυνάμεις μας. Κι όπως πάντα, με πυξίδα τον ρεαλισμό και με χάρτη μας το μελετημένο σχέδιο».

Καθώς λοιπόν η «γέφυρα» φτάνει μέχρι και τον Οκτώβριο, η συζήτηση για πρόωρες εκλογές ακόμη και τον Ιούλιο κλείνει. Ήδη βέβαια αιωρείται το ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός θα ζυγίσει την απόφαση προσφυγής στις κάλπες στις αρχές του φθινοπώρου, ανάλογα με το πως θα έχει πάει ο τουρισμός και άρα η οικονομία το καλοκαίρι. Όμως τα εκλογικά σενάρια προς το παρόν μπαίνουν σε… θερινή νάρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως τελικά, όπως είχε γράψει το newsbeast.gr, κλίνει προς το να απορρίψει το δελεαστικό ομολογουμένως ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Για αυτό άλλωστε απέφυγε λέξεις όπως λογοδοσία που είχαν πυροδοτήσει την εκλογολογία μετά το προηγούμενο «διάγγελμά» του. Αντίθετα, επιλέγει να παίξει το χαρτί «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» και να «πάρει πάνω του» τον τουρισμό και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού.

Σημειωτέον δε ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία νέα εμπιστοσύνη στην πολιτεία και για ένα κράτος που εκσυγχρονίστηκε και έγινε ασπίδα προστασίας. Μίλησε επίσης για δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης και εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, θα νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here