Συρμαλένιος: «Στον «αέρα μένουν οι προσδοκίες για ελάφρυνση της μεσαίας τάξης»

205

«Ο νέος προϋπολογισμός για το 2020 της κυβέρνησης της ΝΔ, καταρρίπτει ένα ακόμα προεκλογικό της μύθο. Μετά τους μύθους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και του μεταναστευτικού, τώρα καταρρίπτει και το μύθο της ότι η οικονομική πολιτική που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα τέταρτο μνημόνιο».

Αυτό τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι έγιναν όλα καλά στη χώρα ως δια μαγείας μετά την 7η Ιουλίου. Ό,τι άνοιξαν οι ουρανοί επενδύσεις και έγινε ούριο επενδυτικό κλίμα. Την εκκωφαντική όμως απάντηση, σας τη δίνει η ΕΛΣΤΑΤ που λέει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν 1,9% του ΑΕΠ και το δεύτερο 2,8%, όσο δηλαδή προσδοκάτε εσείς για το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αυτή η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που κάλυψε το δημοσιονομικό κενό που εσείς παρουσιάζετε ως επίτευγμα σας. Εσείς απλά τα βρήκατε τελειωμένα και βάλατε το κερασάκι στη τούρτα».

«Ο νέος προϋπολογισμός δεν θα φέρει ανάπτυξη για όλους ούτε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Θα φέρει ανάπτυξη μόνο για λίγους. Είναι ένας προϋπολογισμός που θολώνει τα προσδοκώμενα οφέλη και τα μεγάλα λόγια για τη μεσαία τάξη. Δεν εντάσσεται σε ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης όπως είχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια ολοκληρωμένη επενδυτική ανάπτυξη σε κρίσιμους τομείς της χώρας. Γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε», κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here