ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής και τις θέσεις εργασίας στην Pitsos

212

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τομεάρχες Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής στη μονάδα της Pitsos και τις θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι, το ιστορικό εργοστάσιο στην Ελλάδα κλείνει μετά από 155 χρόνια.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων για το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου της Πίτσος είναι μια ακόμα απόδειξη για το πού οδηγεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας: στην ύφεση και στην ανασφάλεια. Η διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν είναι ορατή: Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε και κατάφερε να δώσει μια πολύτιμη ανάσα ζωής σε μια ιστορική ελληνική βιομηχανία που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η καταστροφική εξέλιξη του κλεισίματος και της μεταφοράς στην Τουρκία πρέπει να αποτραπεί. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μια εξαγωγική μονάδα και να προσθέσει εκατοντάδες ανθρώπους στις στατιστικές των ανέργων. Καλούμε την υποτίθεται φιλοεπενδυτική κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: να εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής στη μονάδα της Πίτσος και τις θέσεις εργασίας».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here